Uğur Özteke

Uğur Özteke

İş dünyasından dedikodu yapalım

İş dünyasından dedikodu yapalım

Siyasetten, şehrin sorunlardan sıkıldık diyorsanız sizlerle biraz duyumlarımızı paylaşalım diyoruz.

Mesela bizim Konya’da pek çoğumuzun dudak bükerek geçtiğimiz sporun, bırakın şehirleri ülkemizi siyasetten ekonomiye nasıl yönettiğini hepimiz biliyoruz değil mi? Hâlâ buna şahit olmayanımız var mı?

Mesela Galatasaray’ın bugünkü başkanı Dursun Özbek de böylesine etkin bir isim. Haa siz Galatasaray’ı tutar mısınız, tutmaz mısınız? Bilmem.

Galatasaray’ı seversiniz ya da nefret de edebilirsiniz. Ama sonuçta Galatasaraylılar da, Fenerbahçeliler, Beşiktaşlılar hatta Trabzonsporlular gibi spor kimliği olan yüzlerce iş adamı siyasetçi hatta akademisyen olarak ülkenin çok farklı yerinde çok etkin durumdalar.

Bu durum zaten böyle gelmiş böyle de gider. İnşallah en kısa sürede Konyasporlu yöneticilerimiz de çok daha güzel yerlerde olurlar. Ülkenin farklı platformlarındaki yönetimlerinde direkt söz sahibi olurlar.

Hafta sonunda Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek Bey’in muhterem eşleri Gözde Hanım ve biricik oğlu Gökhan Özbek; Konya Galatasaraylılar Derneği Başkanı Sıtkı Korkmaz Bey’in ve ailesinin konukları imişler.

Biz bu duyum üzerine elimizde boş olunca yine lüzumsuzca burnumuzu soktuk. Özbek ailesinin Konya’da ne işleri vardı? Maç yoktu, tören yoktu, yani bayram değildi seyran değildi.

Biraz gurdalayınca işin altında çok büyük bir Konya projesi çıkıverdi.  

Ne yalan söyleyeyim Ahmet, Mehmet; Galatasaray, Fenerbahçe beni ilgilendirmiyor ama iş Konya ve ülke için güzel şeylere dayanınca insan mutlu oluveriyor.

NAZMİ CANDAN’IN HAC PİLAVI

Zengin iş adamlarından Allah razı olsun. Pilav dökmek yemekler vermek için güzel sebepler oluşturuyorlar. CANDEM Gübre’nin güzel insanlarından Nazmi Bey’de Hac farizasını yerine getirip şehrimize dönen tanıdık isimlerdendi. Nazmi Bey bu pilav vesilesi ile yine yüzlerce tanıdık ismi bir araya getirmiş oluyordu.

GANİOĞLU’NUN SAĞLIK DURUMU İYİYMİŞ

Dün görüşüp mutlu olduğumuz isimlerden birisi de Sayın Mehmet Ganioğlu Bey idi. Bir dönem Konya’nın siyasetinden sporuna renkli siması ile renk ve güç katan Mehmet Abimiz bir süredir rahatsız. Hem de ciddi şekilde rahatsız. Mehmet Abimiz sürekli ciddi tedaviler görüyor. Ama Mehmet abi bu. Bir yandan sağlığı ile mücadele eden abimiz yine de duramıyor şehirle ilgili yeni bir şeyler yapabilmenin gidişmesinde.

İnsan olarak hiçbir insana dün dünde kaldı gözü ile bakmamalıyız. İnsan ne kadar zor yetişiyor değil mi? Para ne kadar zor kazanılıyor değil mi? Ve bu zor kazanılan parayı bazı isimler şehir için ceplerinden çıkartıp harcıyorlarsa bizde bu insanlara elimizdeki imkanlar ile hep sahip çıkmalıyız.

İnsanlara sadece makam mevki, para pul, güç sahibi iken sahip çıkıp yanlarında durup, sonra da zaman içerisindeki yıpranma ile sırt dönersek bunun vebalini hem insan olarak hem de Müslüman olarak veremeyiz.

Gelin sizler de yeni bir şeyler yapmaya çalışın. Dün başkan iken, dün makamda iken, dün gazetelerde televizyonlarda iken bugün kenara çekilmiş insanları yargılamadan bir ziyaret edin. Bu insanlara selam verip bir çaylarını için. Bu insanları bir de şimdi dinleyin.

Bunları denemek ile hiçbir şey kaybetmezsiniz. Aksine çok şeyler kazandığınızı fark edeceksiniz.

Allah izin verirse ve olağanüstü bir gündem maddesi çıkmazsa yarına şehir ile ilgili yine sıkıntılı bir sürü konu var. İnşallah yarın da onları kaşırız.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

İnsan beyni bizim anlayabileceğimiz kadar basit olsaydı, onu anlayamayacağımız kadar aptal olurduk.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Üzerlerinde sürücü kursu yazılı otomobillerdeki bayan sürücüler sürekli korna çalarak önlerindeki araçlara kızmadıkları zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR