İşadamları "dostluk maçı" yaptı

İşadamları "dostluk maçı" yaptı
İTO meclis üyelerinden oluşan futbol takımı ile ATSO üyeleri arasında "dostluk maçı" yapıldı

ADIYAMAN (AA) - İstanbul Ticaret Odası (İTO) meclis üyelerinden oluşan futbol takımı ile Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) üyeleri arasında "dostluk maçı" oynandı.

Bölgede barış ile kardeşlik mesajları vermek için Adıyaman Atatürk Stadı'nda organize edilen maçın başlama vuruşunun Vali Mahmut Demirtaş yaptı.

Üzerlerinde kendi isimleri yazan formalarla sahaya çıkan iş adamları, centilmence oyun sergiledi. Rakibine göre üstün bir oyun sergileyen ATSO üyeleri, karşılaşmayı 5-1 kazandı.

İTO Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Soylu gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgenin barış ve kardeşlik iklimine sahip olduğunu belirterek, bunu dünyaya lanse etme adına söz konusu organizasyonun düzenlendiğini söyledi.

Türkiye'nin doğusuna yönelik farklı bir algının bulunduğunu ifade eden Soylu, "Batı'dan Türkiye'nin Doğu'suna bakıldığı zaman farklı bir algı gözlenebiliyor. Tam da bu münasebetler esasında buradaki misafirperverliğin insani dokunun, kardeşliği geliştirici atmosferin tanınmasına yerinde görülmesine katkı veriyor. Adıyaman bir huzur şehri. Dostluğun, kardeşliğin çok kültürlülüğün, birlikte yaşamanın yüzyıllar boyunca hakim olduğu bir şehir. Bu anlamda bu etkinliğimiz güzel bir mesaj olacaktır." diye konuştu.

ATSO Başkanı Mustafa Uslu da doğu ve batı arasında bir köprü kurmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Bu programların her zamankinden daha çok önemli olduğunu vurgulayan Uslu, "Birlikteliğe ihtiyacımız var. Batı ve Güneydoğulu iş adamları ile bir arada olmak günümüz için çok daha fazla önem arz ediyor. Bu tamamen dostluk maçıdır, birlikte olma maçıdır, br mesaj anlamındadır. Aslında bu yapılan müsabakada mesaj anlamında bir dostluk maçıdır. Önemli olan Doğu ve Batı illeri arasında bu köprüyü tesis etmek. İşadamlarımızın bu bölgede bizim ili seçmiş olmaları da bize gurur veriyor." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.