İşçi ücretleri ve sosyal hakları kısıtlanarak kazanç olmaz

İşçi ücretleri ve sosyal hakları kısıtlanarak kazanç olmaz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İşçilerin ücretleri ve sosyal hakları kısıtlanarak kazanç olmaz. O kazanç bizim değerlerimizde haramdır." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenenUluslararası 8. İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansına katıldı 

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, "İşçilerin ücretleri ve sosyal hakları kısıtlanarak işçiyi iş kazaları ve meslek hastalıklarından koruyacak önlemleri almayarak kazanç olmaz. Ve o kazanç bizim değerlerimizde haramdır." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "(İş kazalarındaki kayıplar) İLO'nun da belirttiği gibi bu kayıpların kahir ekseriyeti yani yüzde 98'i şayet gerekli tedbir alındığında, var olan düzenlemeler tam olarak uygulansa önlenebilir kazalardan kaynaklanıyor. Başlı başına bu rakamlar bile ortada üzerinde etraflıca düşünmemiz gereken, çok ciddi bir sorun olduğunu göstermektedir. Ben burada meselenin imkan, para, teknoloji veya düzenleme eksikliği olduğu kanaatinde değilim. Bu utanç verici manzaranın ortaya çıkmasının esas nedeni insana yönelik çarpık bakış açısıdır." şeklinde konuştu.

"1 Mayıs'ın ruhuna uygun kutlanmasından memnuniyet duyuyorum"

Son yıllarda sendikaların büyük bir kısmının 1 Mayıs'ı ruhuna ve manasına uygun biçimde, tam bir işçi bayramı olarak kutlamalarından memnuniyet duyduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu manzarayı ülkemizin normalleşmesinin, olgunlaşmasının ve demokratikleşmesinin bir parçası olarak gördüğümü de özellikle belirtmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.