İşçi ve işverenlere ücretsiz e-öğrenme platformu

İşçi ve işverenlere ücretsiz e-öğrenme platformu
ODTÜ, AB'nin desteğiyle işçi ve işverenlerin eğitim ihtiyaçlarına yönelik ücretsiz e-öğrenme platformu geliştirilmesi için proje başlattı-"BİLGEİŞ" projesi kapsamında, Ankara, İstanbul, Eskişehir, İzmir ve Gaziantep illerinde faaliyet gösteren KOBİ'lerin

ANKARA (AA) - Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Avrupa Birliği'nin (AB) desteğiyle işçi ve işverenlerin eğitim ihtiyaçlarına yönelik ücretsiz e-öğrenme platformunun geliştirilmesi için proje başlattı.

İşçi ve İşverenlerin Kapasitelerinin Bilgi ve İletişim Teknolojileri Yoluyla Geliştirilmesi Projesi'nin (BİLGEİŞ) bir otelde düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan ODTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Volkan Atalay, 20 ay sürecek projenin sonuçlarını heyecanla beklediklerini ifade etti.

AB Türkiye Delegasyonu Müsteşarı François Begeot de proje ile işçi ve işverenler için yeni bir öğrenme türü olan e-öğrenmenin yaygınlaştırılmasının hedeflendiğini ifade etti. Araştırma ve inovasyon temelli projenin özellikle KOBİ'lerin gelişimi için önem taşıdığına işaret eden Begeot, böylece iş gücünün ücretsiz olarak sürekli eğitilmesinin sağlanabileceğini söyledi.

- 2023'te 2 bin 23 ders içeriği hedefleniyor

ODTÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kürşat Çağıltay, projenin toplam bütçesinin 3,4 milyon avro dolayında olduğunu belirterek projesi kapsamında Ankara, İstanbul, Eskişehir, İzmir ve Gaziantep illerinde faaliyet gösteren KOBİ'lerin eğitim ihtiyaçları belirleneceğini aktardı.

Çağıltay, "Proje ile KOBİ'lere yönelik 100 adet ders geliştirilecek. Bu derslerin geliştirilmesi sırasında ODTÜ, proje ile e-öğrenme ve verimli öğrenme konusundaki akademik birikimlerini pratiğe döküp KOBİ'lere yönelik eğitim içerikleri hazırlayacak" dedi.

Başlangıç olarak hazırlanacak 100 ders ile projeyi bitirmeyeceklerini ifade eden Çağıltay, "Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yılı 2023 yılına geldiğimizde 2 bin 23 tane derse ulaşmayı hedefliyoruz" dedi.

ABD'deki Harvard, MIT gibi üniversitelerin kitlesel açık ders yaklaşımlarını projede uygulayacaklarını bildiren Çağıltay, "İleride KKTC ve dünyaya da açılabiliriz. Dersler herkese açık olacak. KOBİ'ler dışında engelliler ve meslek edinmek isteyenler de diğer hedef kitlemiz. İsteyenler sertifika da alabilecekler. Dersler, alındıktan sonra hemen hayata uyarlanabilecek pratiklikte geliştirilecek" şeklinde konuştu.

Çağıltay, derslere kalite standartları getireceklerini ve bu standartları sağlayan kurumlarla işbirliği yapabileceklerini de söyledi.

Projenin başında 10 setlik bir ders içeriği hazırladıklarını dile getiren Çağıltay, şunları kaydetti:

"KOBİ'lerin ihtiyaç duyduğu konuların başında internet güvenliği bulunuyor. Virüsler karşısında ne yapılabileceğini çok pratik şekilde öğreten ders içeriği hazırladık. Diğer yandan, firmaların tanıtımında sosyal medyanın, arama motorlarının kullanımı ile dijital fotoğrafçılık, 3D yazıcıların kullanımı konusunda da ders içeriklerimiz hazır. Bu dersler, kavramsal seviyede değil kazanımları adım adım öğreten ve dersi bitirdiği anda işletmesine uygulayabilecek pratiklikte."

Çağıltay, proje kapsamında insansız hava aracı operatörlüğü gibi geleceğin mesleklerine yönelik ders içeriklerini hazırlamayı hedeflediklerini de kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.