İşçilerin gönüllü olarak ücretsiz fazla mesai yapmaları

İşçilerin gönüllü olarak ücretsiz fazla mesai yapmaları
NİĞDE (AA) - Niğde'de Bor Şeker Fabrikasında çalışan 345 işçinin sendikanın aldığı kararla gönüllü olarak sektörün devamlılığı için bir ay...

NİĞDE (AA) - Niğde'de Bor Şeker Fabrikasında çalışan 345 işçinin sendikanın aldığı kararla gönüllü olarak sektörün devamlılığı için bir ay süreyle ücretsiz "2 saat fazla mesai yapma" desteği sona erdi.

Şeker-İş Sendikası Bor Şube Başkanı Celal Tuğrul, yaptığı yazılı açıklamada, Şeker-iş Genel merkezi tarafından 28 Nisan'da başlatılan, 1 ay boyunca günde 2 saat ücretsiz fazla çalışma eyleminin ilk günden şeker sanayinin geleceği açısından siyasi partilerin sivil toplu örgütlerinin gündemine oturduğunu ileri sürdü.

Tuğrul, amaçlarının şeker sanayinin sürdürülebilirliği için yaşanması muhtemel olumsuzlukları bertaraf etmek olduğunu belirterek, yönetim boşluklarına, olası iş kazalarına ve had safhaya ulaşan kadro eksikliğine dikkat çekerek siyaset makamını harekete geçirmek olduğunu ifade etti.

25 şeker fabrikasında başlatılan eylemlerle şeker sanayinin sorunlarına dikkat çektiklerini işaret eden Tuğrul, şöyle devam etti:

"Emeği geçen doğudan batıya tüm ülkemizde bizlere desteğini esirgemeyen herkese teşekkür ederiz. Bu eylem vicdanları harekete geçirme eylemidir. Gelişmeler, bundan sonra farklı bir yörüngede gerçekleşeceğini işaret etmektedir. Özelleştirme idaresine Sayın Genel Başkanımızı davet ederek sayın Çalışma Bakanının da olduğu bir ortamda Bakanın sorunların neler olduğunu istemesi bizleri umutlandırmıştır. Bu eylemimizle ölü fikirleri canlandırmak istedik. Şeker üretiminin korunması geliştirilmesi şeker sektörünün farklı bir yörüngede şeker çalışanlarının arzuladığı boyutta dönen çarkların usta ellerde dönmesi, her geçen gün daha fazla hissedilen kadro eksikliği giderilmek için bir şans verilmelidir."



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.