İşe gitmeyen büyükelçi görevden alındı

İşe gitmeyen büyükelçi görevden alındı
İspanya hükümeti, Brüksel Büyükelçisi Martinez'i, "görevinin başında durmadığı ve çalışanları tehdit ettiği" gerekçesiyle görevden aldı

MADRİD (AA) - İspanya'nın Brüksel Büyükelçisi Ignacio Jesus Matellanes Martinez, "görevinin başında durmadığı ve çalışanlarını tehdit ettiği" gerekçesiyle görevden alındı.

Bakanlar Kurulu'nun 8 Nisan'da yaptığı toplantıda, Dışişleri Bakanı Jose Manuel Garcia Margallo'nun getirdiği öneriyle alınan Brüksel Büyükelçisi Martinez'in görevine son verilmesi kararının Resmi Gazete'de yayımlanıp hemen yürürlüğe konduğu belirtildi.

Bakanlık kaynaklarından basına verilen bilgilerde, Brüksel Büyükelçisi'nin "çok ciddi davranış bozukluğunun olduğuna" ilişkin gelen suçlamalar sonrası harekete geçen Dışişleri Bakanlığının 9-11 Mart'ta Belçika'daki dış temsilciliğine müfettiş gönderdiği bildirildi.

Yapılan görüşmeler sonrasında hazırlanan raporda, İspanyol Büyükelçinin, görevinin başında çok az bulunduğu, gerekli toplantılara ve görüşmelere gitmediği, çalışanlarına kötü davranıp, tehdit ettiği öne sürülüp, büyükelçilik içinde iletişim ve koordinasyon kopukluğu olduğu ve işlerin yapılmadığı kaydedildi.

Öte yandan İspanyol basını, Brüksel Büyükelçiliğindeki durumunun 2013 yılından bu yana Dışişleri Bakanlığınca bilindiğini ancak Başbakan Mariano Rajoy'un bacanağı Avrupalı parlamenter Francesco Millan'ın çok yakın arkadaşı olması gibi farklı nedenlerden dolayı Büyükelçi Martinez'in şimdiye kadar görevinde kalmayı başardığını iddia etti.

Büyükelçi Martinez'in işine ender geldiği günlerde de her zaman saat 11.00 ile 12.00 arasında kilisede ayine gittiği ifade edildi. Mart 2012'den bu yana İspanya'nın Brüksel Büyükelçisi olan Martinez'in, Vatikan Büyükelçisi olmak için uğraştığı da öne sürüldü.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.