IŞİD Amerikan uçağını düşürdü

IŞİD Amerikan uçağını düşürdü
Irak ve Suriye'de çatışmalar yeniden şiddetleniyor. Amerikan güçlerinin keşif için kullandığı bir uçağın Ramadi yakınlarında düşürüldüğü açıklandı.

Terör örgütü IŞİD, ABD'ye ait olduğunu iddia ettiği Irak'ta düşürülen bir keşif uçağının görüntülerini yayınladı. IŞİD, sosyal paylaşım sitesi Youtube'da, ABD'ye ait bir keşif uçağının düşürüldükten sonraki görüntüleri olduğunu öne sürdüğü bir video yayınladı. Videoda, IŞİD militanları, Ramadi kentinde roket ile ABD yapımı bir uçağı düşürdüklerini belirterek enkazı gösteriyor.

Yaklaşık 3 metre uzunluğundaki uçağın parçalandığı görülen 2 dakika 31 saniyelik videoda, militanlar uçağı ters çevirerek çeşitli yönlerini gösteriyor.

Uçağın ne zaman düşürüldüğüne ilişkin bilgi verilmezken, konuyla ilgili resmi makamlardan açıklama yapılmadı.

Otorite boşluğunun yaşandığı Irak'ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların haziran ayında Musul başta olmak üzere bazı bölgelerin kontrolünü ele geçirmesinin ardından, ülkenin çeşitli yerlerinde IŞİD ile güvenlik güçleri arasında çatışmalar sürüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.