Işid Bahanesiyle İzinsiz Gösteriler

Işid Bahanesiyle İzinsiz Gösteriler
Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Turbay:

Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, "Kobani'deki ölümlerden daha fazla kişinin sokak terörü ile öldürüldüğünü görmek, oyunun ne kadar büyük olduğunu ve kimler tarafından tezgahlandığını da ortaya koymaktadır" görüşünü savundu.

Turbay, yaptığı yazılı açıklamada, IŞİD'in gerçekleştirdiği insanlık dışı katliamların İslam dinine zarar verdiğini ve din üzerinde algı değişikliği operasyonu yürütülmek istendiğini belirtti.

Sokak terörü ve anarşi ortamlarında hak aranamayacağını, mazlumların ise zulümden asla kurtulamayacağını kaydeden Turbay, "Kobani katliamları bahane edilerek çıkılan sokaklarda terör estirenler, polis müdürlerimizi  şehid edenler, kamu binalarını yakıp yıkanlar, gördükleri her sakallıyı IŞİD militanı diyerek hedef tahtasına koyanlar ve 40'ın üzerinde cana kıyanlar küresel provokatörlerdir" ifadesini kullandı.

Ülkede yaşayan Kürtleri provoke etmek için "Ne duruyorsunuz sokaklara inin, Kobanili kardeşleriniz için direnin" çağrısı yapan sorumsuz siyasetçilerin, bugün yaptıkları sağduyu çağrısının inandırıcı olmadığını kaydeden Turbay, "Kobani'deki ölümlerden daha fazla kişinin sokak terörü ile öldürüldüğünü görmek, oyunun ne kadar büyük olduğunu ve kimler tarafından tezgahlandığını da ortaya koymaktadır" görüşünü savundu.

-"Oyuna gelmemeli"

Şeker İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök de yazılı açıklamasında, gelişmeleri kaygıyla izlediklerini ifade ederek, kişisel çıkarlarını siyasete alet etmeye çalışan karanlık güçlerin, Kobani'yi abat edeyim derken ülkenin huzur ve düzenini, kendi insanlarını öldürerek bozmaya çalıştıklarını belirtti.

Türkiye'nin, kaostan beslenenlerin karşısında ayak oyunlarına asla izin vermeyeceğini kaydeden Gök, bu kan ve yangını durdurmanın yegane yolunun milletin sağduyulu duruşuyla mümkün olacağını ifade etti.

Gök, "Hükümeti ve muhalefetiyle, tüm sivil toplum kuruluşlarına bu anlamda büyük görevler düşmektedir. İnadına oyuna gelmemeli, devletine ihanet edenlere karşı dik bir duruş sergilenmelidir" görüşünü savundu. 

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.