Işid Bahanesiyle İzinsiz Gösteriler

Işid Bahanesiyle İzinsiz Gösteriler
Şanlıurfa ve Konya'da HÜDA PAR mensupları, gösterilerde hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde yapımı devam eden karakol inşaatında çalışan iş makinesi ateşe verildi.

Edinilen bilgiye göre, Şemdinli'ye bağlı Ortaklar köyü yakınlarındaki Hara Tepesi'nde yeni yapılacak karakol inşaatında çalışan özel bir firmaya ait iş makinesi, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce ateşe verildi.

Güvenlik güçlerince olayla ilgili inceleme başlatıldı.

-Gaziantep

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, IŞİD bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilere ilişkin yaptığı açıklamada, kentte ayrımcılığın olmadığını, olamayacağını vurgulayarak, şehir üzerinde ciddi bir algı yönetimi oluşturulmaya çalışıldığını ifade etti. 

Şahin, şunları kaydetti:

"Burada hepimize büyük görevler düşüyor. Bu kent, kendi çözüm sürecini kendisi üretmiş, kardeşlik hukukunu geliştirmiştir. Gelinen noktada olayları sağduyu yönetmemiz bizim en büyük görevimizdir. Kaostan, kan ve gözyaşından beslenenlerin algı operasyonuna kimsenin müsaade etmemesi gerekiyor. Barışın kaybedeni, savaşın da kazananı yoktur."

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer ise kentin huzur ve kardeşlikle anıldığını, bunun devamı için de ellerinden gelen gayreti göstereceklerini bildirdi.

CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ da herkesi sağduyuya davet ederek, gelişmelerin sükunet içerisinde takip edilmesi gerektiğini belirtti.

- Sakarya 

Milli Türk Talebe Birliği üyesi grup, IŞİD bahanesiyle yurt genelinde düzenlenen izinsiz gösterileri protesto etti. 

Ellerindeki Türk bayraklarıyla Sakarya Üniversitesi Camisi önünde toplanan grup, bir süre slogan attı. 

Burada Milli Türk Talebe Birliği Sakarya Şubesi Üyesi Abdülhamit Cambaz'ın açıklama yapmasının ardından grup, bir süre slogan attıktan sonra dağıldı.

- Osmaniye

Terör örgütü IŞİD'in saldırıları bahane edilerek Diyarbakır'da yapılan izinsiz gösterilerde hayatını kaybedenler için Osmaniye'de gıyabi cenaze namazı kılındı.

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) öncülüğünde, Enver-ul Hamid Camisi'nde cuma namazı sonrası cami avlusunda toplanan grup, HÜDAPAR Osmaniye İl Başkanı Osman Aslan'ın kıldırdığı gıyabi cenaze namazında saf tuttu.

Aslan, namazın ardından gazetecilere, Diyarbakır'da 12 masum insanın PKK yandaşlarınca öldürüldüğünü öne sürerek, "İnsanlarımız, inançlarından, kılık ve kıyafetlerinden, sakalından dolayı Kurban Bayramı'nın 4. günü katledilmiştir. Bu saldırıların, Müslümanların birlik ve beraberliğine vesile olmasını ümit ediyoruz" dedi.

Açıklamadan sonra dua okuyan grup, olaysız dağıldı.

- Tunceli

Tunceli'de bazı belediye başkanları, terör örgütü IŞİD'i protesto etmek ve Kobani'ye (Ayn el Arap) destek olmak için oturma eylemi yaptı.

Tunceli Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul, Ovacık Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Mazgirt Belediye Başkanı Terkin Türkel ile bazı meclis üyeleri, Moğultay Mahallesi'nde oturma eylemi gerçekleştirdi. 

IŞİD'i protesto etmek ve Kobani'ye destek olmak için başlatılan eyleme, çok sayıda vatandaş da katıldı.

Gruptakiler yaklaşık 2 saat süren süren oturma eyleminin ardından olaysız dağıldı.

- Bitlis

Tatvan ilçesindeki IŞİD'in Kobani'deki saldırıları bahanesiyle çıkan olaylarda, camları kırılan bazı banka şubeleri camlarını söktürerek, yerlerine duvar ördü.

İlçedeki bazı banka şubeleri, göstericilerin saldırılarına karşı kepenklerini indirirken bazıları da olaylarda camlarının sürekli zarar görmesinden dolayı farklı yollara başvurdu.

Yaklaşık 15 banka şubesinin bulunduğu ilçede son 3 günde akşamdan başlayarak gece geç saatlere kadar devam eden olaylarda, atılan taş ve molotofkokteyllerinden hemen hemen bütün banka şubeleri ile ATM'ler büyük zarar gördü.

Saldırıların ardından zarar gören ve tadilata giren bazı banka şubeleri, bundan sonra yaşanabilecek olaylara karşı, camlarını söktürüp yerine duvar örerek önlem aldı.

Olayların aralıklarla devam ettiği ilçede bir yandan hasar tespit çalışmaları sürerken diğer yandan da zarar gören yerlerde tadilat çalışmaları yürütülüyor.

- Konya

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Konya il teşkilatı, IŞİD bahanesiyle yapılan izinsiz gösterilerde hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Cuma namazı çıkışında Şerafettin Camisi önünde toplanan partililer, gıyabi cenaze namazının ardından ölenler için dua etti. Slogan atan partililer, tekbir getirdi.

Gıyabi cenaze namazı sonrasında basın açıklaması yapan HÜDA PAR Konya İl Başkanı Halis Özelçi, IŞİD Kobani'ye saldırırken PKK'nın Diyarbakır, Batman, Siirt, Şırnak', Adana, Şanlıurfa, Ağrı ve Van gibi illeri yaktığını belirtti.

Meselenin Kobani değil şehirleri yakıp yıkmak olduğunun anlaşıldığını ifade eden Özelçi, "Mesele Kobani değil mesele Müslümanları bölgeden söküp atmak, onları yok etmektir. Kendinden başkasına siyasal ve sosyal hayat hakkı tanımamaktır" dedi.

Konuşmanın ardından partililer olaysız şekilde dağıldı.

- Şanlıurfa

Şanlıurfa'da bir grup Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) üyesi, IŞİD bahanesiyle yapılan izinsiz gösterilerde hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Cuma namazının ardından Dergah Camisi'nde toplanan grup olaylarda hayatını kaybeden üyelerinin fotoğrafları bulunan dövizleri açarak tekbir getirdi.

Grup adına açıklama yapan Süleyman Atmaca, parti üyelerinin hunharca katledildiğini söyledi.

Partilerinin kurulduğunda bu yana HDP, BDP, PKK'nın saldırılarına maruz kaldığını ileri süren Atmaca, şunları kaydetti: 

"Saldırıyı yapanların amacı Kürtleri kurtarmak değildir. Bunlar, halkımızın huzurunu bozmak istiyor. Saldırıyı yapanlar siyonist güçlerin için hizmet ediyor. Bizim kesinlikte IŞİD'le alakamız yoktur. IŞİD terör örgütünün hedefi Müslümanları katletmek, Peygamber Efendimizin sünnetini kaldırmaktır. Şimdiye kadar halkın huzurunun bozulmaması ve barış sürecinin devam etmesi için sabrettik. Şimdiye kadar saldırıda bulunmadık, bundan sonra da bulunmayacağız. Fakat saldırılarsa kendimizi savunacağız." 

Grup daha sonra dağıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.