IŞİD komutanının koruması: O, eski bir uyuşturucu satıcısıydı

IŞİD komutanının koruması: O, eski bir uyuşturucu satıcısıydı
IŞİD komutanlarından Saddam Cemal'in koruması Ebu Abdullah, terör örgütü içinde yaşananları anlattı.

Özgür Suriye Ordusu’na katılan, ancak daha sonra Irak Şam İslam Devleti militanı olmaya karar veren Saddam Cemal’in koruması Ebu Abdullah, İngiliz Telegraph gazetesine konuştu. Terör örgütünün içinde yaşananları anlatan Abdullah, şaşırtıcı açıklamalarda bulundu. 

Abdullah, IŞİD’in, kendilerini “Müslümanların lideri” olarak kabul etmesine rağmen komutanların, “dinî öğretiler yerine para ve güç peşinde koşan pragmatistler” olduğunu söylüyor. Cemal’in, anne ve babaları silah zoruyla tutarken, çocuklarını gözlerinin önünde öldürdüğünü belirten Abdullah, komutanın Suriyeli aileyi öldürmekten “hiçbir pişmanlık duymadığını” vurguluyor. Eski koruma, Cemal’in bu cinayetleri “Allah inancı nedeniyle” işlemediğini belirtiyor ve “Onun için örgütün üyesi olmak din meselesi değil, iş meselesiydi” diyor.

'TEK UMURSADIĞI DAHA DA GÜÇLENMEK'

 

Abdullah, IŞİD’e katılmadan önce uyuşturucu satıcılığı yapan Cemal’in, Suriye İç Savaşı’nın başlamasının ardından Özgür Suriye Ordusu’na katıldığı ve lider kadrosu arasına girdiğini belirtiyor. ÖSO’dan ayrıldıktan sonra, Cemal’in diğer “IŞİD emirlerini” örnek aldığını söyleyen eski koruma, “Onlar insanları kaçırıyor ve suikastler düzenliyorlar. Bir insanı öldürmek için kadın ve çocuklarla dolu bir binayı yıkmaktan çekinmiyorlar. Yerel ve yabancı savaşçılarının birçoğu sigara içiyor, ancak eğer aynı şeyi yapan bir sivil görürlerse o kişiyi tutukluyorlar, kırbaçlıyorlar ve toplum hizmetine zorluyorlar” sözleriyle örgüt içinde yaşananlarla ilgili bilgi verdi.

“Gördüğüm şiddeti anlatmam günler sürer” diyen Abdullah, “Örgüt içinde öldürmenin ve kırbaç cezasının İslam’ı yaymanın doğru yolu olduğunu düşünenler de bulunuyor. Ne var ki, Cemal yaptıklarının İslam’ı yayıp yaymadığını umursamıyor. Tek umursadığı daha güçlenmek. Şu anda daha güçlü bir örgüt ortaya çıkarsa ona katılır. IŞİD’in içinde onun gibi çok fazla kişi var” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.