IŞİD'den her militana 500 $

IŞİD'den her militana 500 $
IŞİD’in militanlarının maaşları ve başka giderlerini ele geçirdiği rafinerilerden gelen petrolü kaçakçılara satarak karşıladığı düşünülüyor.

Irak ve Suriye’de etkili olan Irak Şam Örgütü IŞİD'in bu iki ülkede sürdürdüğü çatışmaların maliyetini Irak’ta ele geçirdiği petrol rafinerilerinden gelen petrolü kaçakçılara satarak karşıladığı düşünülüyor.

Bir süredir Amerika Birleşik Devletleri ABD önderliğinde gerçekleşen hava saldırılarının hedefinde olan bu rafineriler sayesinde teşkilat, haftada milyonlarca dolar gelir elde ediyor.

 

Bugüne kadar yaklaşık yarım düzine petrol rafinerisini ele geçiren Irak Şam Örgütü IŞİD, bu tesisleri işgal ettikten derhal sonra ilk iş olarak yeniden faliyete geçiriyor ve kaçak petrol satışından elde ettiği gelirle teşkilat için savaşanların maaşlarını ödüyor.

Eski Irak istihbarat subayı Sami Khalaf'a göre, yaklaşık 28 ton petrol taşıyabilen tankerler ile yapılan kaçakçılık sayesinde Irak Şam Örgütü IŞİD tanker başına 4,200 dolar kazanıyor. Irak Şam Örgütü IŞİD'den aldıkları petrolü genellikle Ürdün'de 15 bin dolara satan kaçakçılar hudut kapılarından 650 dolar rüşvet vererek geçebiliyor.

 

Elde ettiği petrolü Suriye ve Irak'a sınırı olan ülkelere kaçakçılık yapanlara saatan Irak Şam Örgütü IŞİD, iddialara göre, militanlarına her ay 500 dolar, komuta kademesine ise 1,200 dolar ödeme yapıyor. Iraklı yetkililer Ürdün ile sınırı bulunan Anbar bölgesinin örgütün kaçakçılık merkezi olduğunu belirtiyor.



Kaynak:Ntvmsnbc

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.