Isınmanın En Tasarruflu Adresi: “TASAŞ GROUP”

Isınmanın En Tasarruflu  Adresi: “TASAŞ GROUP”
Tasaş Group’un genç yaşta büyük başarılara imza atmış, genç Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Kazancı, Türkiye’de ilk ve tek olan, en tasarruflu ısı cihazının başında gelen alüminyum radyatör Radiatherm ‘den bahsederek

Tasaş Group’u gazetemize yakından tanıttı.

Tasaş Group’un kuruluşundan ve faaliyetlerinizden bahsedebilir misiniz?               

Şirketimiz 1989 yılında İkinci Organize Sanayii’nde Kurucu Başkan olan dedem Ali Kazancı öncülüğünde kuruldu. Biz bir aile şirketiyiz. Yönetim Kurulu Başkanı babam, yardımcısı benim ve amcamlarla ortağız. İlk başta alüminyum profil üreterek başladık. Kendi üretimimiz olan alüminyum profilleri 2001 yılında bünyemizde pazarlama kararı alarak, 2002 yılından itibaren Antalya’ya açıldık. Antalya’daki üretim ve pazarlama ağını 2004’te şirketleştirerek Kazancı Alüminyum Ltd. Şti’yi kurduk. Alüminyum profile ek olarak inşaatlar için PVC profil distribütörlükleri kurarak PVC profiller ve aksesuarları pazarlamaya başladık. Yıllık üretimimiz profilde 8 bin ton, radyatörde ise 90 bin metre. Profil tesisimizde yaptığımız 6 bin metrekare olan kapalı alan faaliyetlerimizi, 8 bin 500 metrekareye çıkarttık. Böylece üretim kapasitemiz artarken aynı zamanda kalıp portföyümüz de artmış oldu. Şu anda 5 binin üzerinde kalıp portföyümüz var. Üretimlerimizin yüzde 40'ını Avrupa ülkeleri, Balkan ülkeleri, Ortadoğu ve Arap ülkelerine direk ve dolaylı olarak ihraç ediyoruz. Profil üretimlerimizin yanı sıra "Radiatherm" markasıyla alüminyum radyatör üretimi yapıyoruz. Kapı, pencere, korkuluk, dış cephe, iç cephe, alüminyum aksesuarları, alüminyum radyatör ürettiğimiz ürünlerimiz arasında. Konya'da yer alan iki fabrikamızın yanında, beş tanesi yurt içinde, bir tanesi de Arnavutluk’ta olmak üzere tüm ürünlerimizin satışını yaptığımız altı mağazamız var. Alüminyumun her çeşidini üretiyoruz. Tasaş Group olarak Kazancı Alüminyum Şirketi’ni de bünyemizde barındırıyoruz. Antalya ve Alanya’daki şubelerimizde “Kazancı” ismini kullanıyoruz. Konya’daki şirketimizin bünyesinde çalışan 450 kişi var. Çalışanlarla birlik, beraberlik içerisinde çalışıyoruz. Onlara her zaman maddi ve manevi anlamda destek olmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bu da çalışanlarımızı en iyi şekilde motive ediyor.

sam_0087-(copy).jpg

sam_0083-(copy).jpg

“24 SAATTE 6 LİRA YAKIYOR”

Tasarruflu ısıtıcı olarak piyasaya sürdüğünüz “Radiatherm” Türkiye’de ilk ve tek olması, tasarruflu ısınma sağlaması nedeniyle çok ilgi çekmişti. Bu projenin ortaya çıkışından ve Radiatherm ’den bahsedebilir misiniz? Radiatherm’i bu kadar tutulur yapan nedir?

Radiatherm çıkalı yaklaşık iki yıl oldu. Bu ürünü çıkartmak için gece gündüz hiç durmadan çalıştık. Proje benim fikrimdi, bu ürünün sulusunu üretiyorduk, neden elektriklisi olmasın diye düşündüm. Ürünü ilk başta yurt dışına ihraç ediyorduk, 50 bin kotamız vardı ve bunu doldurmak gerekiyordu. Kotayı doldurduktan sonra Türkiye’ye de satmaya başladık. Ürünün özelliklerine gelecek olursak 24 saatte 70 derecede 6 lira yakıyor. 25 metrekarelik bir odayı rahatlıkla ısıtabiliyor. Amerikan patentli bir jel sayesinde ısıyı iletken yaparak daha yüksek seviyeye çıkarıyor. Haftalık programlaması var. Örneğin sabah 6’da yanıp akşam 10’da kapanacak şekilde ayarlayabiliyorsunuz. Ürünümüz alüminyumun kolay şekil alabilmesi, ısı veriminin yüksek olması ve tasarımda esneklik sağlaması nedeniyle tercih ediliyor. Radiatherm bu bağlamda ısı verimi yüksek, dekoratif, bunun yanı sıra hafif, montajı kolay gibi sıralanabilecek birçok özelliği bünyesinde barındırmaktadır. Bizim misyonumuz, ısının yayılması ve ısının üretilmesinde en az maliyetli, en ileri teknoloji ile müşteri memnuniyetini en üst düzeyde sağlayabilecek, çözüme dönük proje, ürün ve sistem geliştirmek.  Alüminyum elektrikli radyatörümüz TSE TÜV CE Belgeleri İle Gazi Üniversitesi test raporları ile onaylandı. ISO 9000 Kalite Sistem Belgesi’ne sahip. “Radiatherm" markasıyla birbirinden farklı özelliklere sahip sekiz modelde alüminyum radyatör üretiyoruz. Yıllık 90 bin metre radyatör üretim kapasitesine ulaştık. Ürünlerimizi yurt içinde 50'nin üzerindeki satış noktasıyla toptan ve perakende olarak piyasaya sunuyoruz. Yurtdışında da başta Fransa, İran, Rusya, Bulgaristan olmak üzere birçok ülkeye ihraç ediyoruz. Çok güzel bir ürün, yetiştiremez olduk. Türkiye genelinde bu ürünü bizden başka yapan yok. Bu cihazımıza bluetooth, wifi, cep telefonuyla komut sistemi ve çocuk kilidi özellikleri getireceğiz. O zaman çok daha fazla ses getirecek.

sam_0074-(copy).jpg

Sizi diğer firmalardan farklı kılan özellikleriniz neler?

Müşteri memnuniyeti, 1.sınıf kalite ve dürüstlüğümüz.

sam_0070-(copy).jpg

Türkiye’de alüminyum sektörü ne durumda?

Maalesef ülkemizde çok fazla kalitesiz alüminyum üretimi yapılıyor. Çok şükür biz kalitemizden asla taviz vermiyoruz. Satışlardan memnunuz. Tek sorun nakit sıkıntısı var Onun dışında sektörün durumu genel olarak iyi.

sam_0062-(copy).jpg

dscf0376-(copy).jpg

İnşaat, yapsat, yapı market sektöründe de faaliyetleriniz var. Biraz da bu sektörlerdeki işlerinizden bahsedelim.

Kendimiz imalatçı olduğumuz için yapıyoruz, satıyoruz. Antalya’da “Kazancı Yapı Market” isminde yapı marketimiz var. Orada mobilyadan tutun, hırdavata, hırdavattan tutun, inşaat ürünlerine kadar hepsi mevcut. Yakın zamanda yapı marketin de şubelerini açmayı düşünüyoruz. İnşaat alanında ise Antalya’da yapmış olduğumuz Hayat Evleri projemiz beğeni topladı. Devamı gelecek inşallah.

photo-(copy).jpg

dscf0370-(copy).jpg

Sizi farklı kılacak, yenilik getirecek bir proje var mı yakın zamanda?

Holdingleşme dönemine girdik. Doğu’ya açılmayı düşünüyoruz. Bayi sayımızı artıracağız. Stor perde üretmeye başladık, bunu geliştireceğiz.

Emine Şeyma Yıldız


 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.