İsipab 36. İcra Komitesi Tbmm'de Toplandı

İsipab 36. İcra Komitesi Tbmm'de Toplandı
İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği (İSİPAB) 36. İcra Komitesi Toplantısı, Türkiye'nin ev sahipliğinde TBMM'de başladı

 İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği (İSİPAB) 36. İcra Komitesi Toplantısı Türkiye'nin ev sahipliğinde TBMM'de toplandı.

Türkiye, Afganistan, Azerbaycan, İran, Irak, Mali, Mozambik, Nijer, Nijerya, Pakistan, Suudi Arabistan, Sudan, Lübnan, Cezayir ve Cad'dan meclis başkanı, meclis başkan yardımcısı ve milletvekili düzeyinde isimlerin katıldığı toplantı, Kur-an'ı Kerim tilaveti ile başladı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İSİPAB Komitesi Başkanı Orhan Atalay, icra komitesi toplantısının başka bir ülkede düzenlenmesinin öngörüldüğünü, ancak 15 Temmuz gecesi yaşanan hain darbe girişiminin ardından bu toplantının, milletin iradesinin tecelligahı Gazi Meclis'in çatısı altında gerçekleştiriyor olmasının mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Türkiye'nin bu isteğini kırmadığı için, katılan ülkelerin tüm temsilcilerine teşekkür ettiğini ifade eden Atalay, dost ve kardeş ülke temsilcilerini Türkiye'de görmenin sevinci içinde olduğunu dile getirdi.

Türkiye'ye karşı girişilen menfur darbe girişiminde gerek Türkiye'ye gelerek, gerekse ülkelerinden sesini duyuran İslam dünyasının temsilcileriyle iki gün istişare içinde olacaklarını vurgulayan Atalay, şunları kaydetti:

"Türkiye Cumhuriyeti, 15 Temmuz 2016 gecesi menfur ve hain bir darbe girişimiyle karşılaşmıştır. Bu teşebbüs demokrasi, anayasal düzen, hukukun üstünlüğü ilkelerinin yanı sıra milletin meşru seçimlerle ortaya koyduğu demokratik iradeye sahip çıkmak üzere darbeye karşı çıkan masum sivillerimizi de hedef almıştır. Uzun geçen o elim gecede 250 vatandaşımız şehit olmuş, 2 binden fazla vatandaşımız da yaralanmıştır. Türk Silahlı Kuvvetlerinde yuvalanmış FETÖ üyesi çeşitli rütbelerden bir grup asker tarafından başlatılmış bu teşebbüs, milletimizin, Cumhurbaşkanımızın, Meclis Başkanımızın, milletvekillerimizin kararlı duruşlarıyla başarısız kalmıştır. Uluslararası camia ve dost ülkeler nezdinde devletimizin her platformda FETÖ ile ilgili dile getirdiğimiz tezlerin haklılığı bir kez daha ispatlanmıştır. Ülkemizin bu hain örgütle yürüttüğü bu meşru mücadelesine sizlerin de tam anlamıyla destek vereceğine olan inancımız tamdır."

"FETÖ ile mücadele Türkiye ile sınırlı kalmamalı"
Fetullahçı Terör Örgütü'nün faaliyetlerinin yalnız Türkiye ile sınırlı olmadığının altını çizen Atalay, örgütün çeşitli maskeler altında örgütlenmiş oldukları bütün ülkelerin, Türkiye'nin 15 Temmuz gecesi yaşadığı tehlikeyi bir şekilde beklemeleri gerektiğini ifade etti.

Atalay, FETÖ ile mücadele etmenin sadece Türkiye ile sınırlı kalmaması gerektiğini belirterek, "Bunların yuvalanmış olduğu bütün devletlerin bu mücadeleye iştirak etmelerinde fayda görüyoruz. Toplantıya üye ülkelerin tamamının iştirak etmesi bizi ayrıca mutlu etti." diye konuştu.

Atalay'ın konuşmasının ardından teknik konuların görüşüleceği oturum, basına kapalı devam etti. İSİPAB 36. İcra Komitesi Toplantısı, yarın yapılacak oturum ile sona erecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.