İşitme engelli sporcunun hedefi, ikinci dünya şampiyonluğu

İşitme engelli sporcunun hedefi, ikinci dünya şampiyonluğu
Bilecik'te 8 yaşındayken meraktan başladığı tekvandoda dünya şampiyonluğu bulunan işitme engelli sporcu Elif Öner, bu başarıya ikinci kez ulaşmak için çalışıyor- Elif Öner: "Türkiye'yi ve Bilecik'i en iyi şekilde temsil edeceğim. Yine şampiyon olacağım ve


BİLECİK (AA) - MUHSİN ARSLAN - Bilecik'in Osmaneli ilçesinde 8 yaşındayken meraktan başladığı tekvandoda bir kez dünya şampiyonluğuna uzanan ve bu başarıyı tekrar yakalamak isteyen işitme engelli milli tekvandocu Elif Öner (19), 18 Temmuz'da Samsun'da düzenlenecek İşitme Engelliler Dünya Mücadele Sporları Şampiyonası'na hazırlanıyor.

Milli sporcu Elif Öner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2006'da meraktan başladığı tekvando kurslarına antrenörünün yönlendirmesiyle devam ettiğini belirterek, 2012 yılında da 1308 Osmaneli Belediyespor Kulübü adına girdiği müsabakalarda milli takıma seçildiği kaydetti.

Küçük yaşta madalyalar kazanmaya başlayınca tekvando sporunu bırakmadığını ifade eden Elif, "2012'de Venezuela'da düzenlenen İşitme Engelliler Dünya Şampiyonası'nda bayanlar 49 kiloda şampiyon oldum. 2013 yılında 49 kiloda Türkiye ikincisi, 2015 yılında Türkiye üçüncüsü ve 2016 yılında Türkiye ikinciliği başarılarım bulunuyor." dedi.


- "Türk bayrağını dalgalandıracağım"


Elif Öner, müsabakalar öncesi haftada 5 gün antrenmana gittiğine değinerek, diğer 2 günde de evde kendi imkanlarıyla oluşturduğu alanda çalışmalar yaptığı bildirdi.

Başarılı olmasındaki en önemli desteği antrenör Mesur Düş'ün sağladığını anlatan Elif Öner, şöyle konuştu:

"Antrenörüm, antrenman sırasında disiplinli. Bu disiplin de bana başarılar getirdi. Karşılaşmalarda onun yanımda olduğunu hissetmek bana güç veriyor. Öğrettiği taktikleri, savunma ve saldırı pozisyonlarını söylediği şekilde uyguluyorum. Bunlar da bana dünya ve Türkiye dereceleri kazandırdı. Şu anda 18 Temmuz'da Samsun'da düzenlenecek İşitme Engelliler Dünya Mücadele Sporları Şampiyonası'na hazırlanıyorum. Türkiye'yi ve Bilecik'i en iyi şekilde temsil edeceğim. Yine şampiyon olacağım ve Türk bayrağını dalgalandıracağım."


- Antrenör Mesur Düş: "Büyük başarı elde edecek"


Başarılı sporcunun antrenörü Mesur Düş ise 2006 yılından beri Elif Öner'i çalıştırdığını hatırlattı.

Bu yıl Samsun'da yapılacak dünya şampiyonasına 4 yıldır hazırlandıklarını anlatan Düş, şunları söyledi:

"Sporcumuzu antrenmanlara başladığı ilk günden itibaren uzun vadeli ve planlı düşündük. Sürekli antrenman yaptık, bazen günde iki idman yaptık. Stadyumda koşu yaparak ve salonda teknik olarak en iyi şekilde hazırladık. Osmaneli Belediyesi ve Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bize büyük desteği oluyor. Samsun'daki dünya şampiyonasında büyük başarı elde edeceğine inanıyorum."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.