İskarpelasıyla 'Sanat Eseri' Mobilyalar Yapıyor

İskarpelasıyla 'Sanat Eseri' Mobilyalar Yapıyor
Hatay'da, ilkokul yıllarında ahşap oyma ustalarının yanında çalışmaya başladığından beri iskarpelasını elinden düşürmeyen Ali Altun, atölyesinde "sanat eseri" mobilya ve kapılar hazırlıyor

HATAY (AA) - Çocuk yaşta yanlarında çalıştığı ustalardan ahşap oymacılığının inceliklerini öğrenen 55 yaşındaki Ali Altun, gençlik yıllarında arkadaşlarıyla açtığı atölyede ağacı adeta sanat eserine dönüştürüyor.

Atölyesinde ahşap oymacılığındaki tüm hünerlerini sergileyen Altun, çocukluğundan beri elinden düşürmediği iskarpelasıyla değişik desenlerle mobilya ve kapılar yapıyor.

Hazırladığı mobilyalar ile aralarında dini motiflerle süslü kilise kapılarının yer aldığı ürünleri yurt dışında da gönderen Altun, ABD, İngiltere, Nijerya ve Suudi Arabistan gibi ülkelerden siparişler alıyor.

Ali Altun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "çocukluk oyuncağı" iskarpelasıyla ünlendiğini dile getirdi.

"ABD'ye kilise kapıları gönderdik"

Mobilyaların yanı sıra farklı motiflerle kapılar tasarladığına işaret eden Altun, şunları kaydetti:

"Hatay'daki bazı kiliselerin kapılarını yaptım. Bu kapılar Hatay'a gelen turistlerden büyük beğeni topladı. Buradaki kapıların benzerleri için ABD'den de teklif geldi. Oraya da kilise kapıları gönderdik. Ayrıca ABD'ye vaftiz odası, kilise için kürsüler de yaptık. Nijerya, İngiltere, Suudi Arabistan gibi ülkelere de kapı yaptım. Kapılarda dini motiflerin yanı sıra isteğe göre hemen her unsuru işleyebiliyorum. Örneğin Hatay'da özel bir işletmeye, kentteki hoşgörü ve barış ortamını simgeleyen kapı tasarladım. Aşkla başladığım işte en büyük hedefim çok para kazanmak değil, gelecek kuşaklara mesleği öğretmek oldu."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.