İslam Dünyası Turizm Başkenti Konya Tanıtım Toplantısı

İslam Dünyası Turizm Başkenti Konya Tanıtım Toplantısı
Kültür ve Turizm Bakanı Ünal:- "Konya'yı İslam dünyası başta olmak üzere tüm dünyaya tanıtmak için bakanlık olarak Konya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve diğer paydaşlarla birlikte Başbakanımızın talimatıyla yoğun bir tanıtım faaliyeti içerisine gireceğ

KONYA (AA) - Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Konya'yı İslam dünyası başta olmak üzere tüm dünyaya tanıtmak için diğer paydaşları ile yoğun bir tanıtım faaliyeti içerisine gireceklerini bildirdi.

Ünal, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katıldığı Konya Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen İslam Dünyası Turizm Başkenti Konya Tanıtım Toplantısı'nda, etkinliğin önemine işaret etti.

İslam İşbirliği Teşkilatının (İİT) geçen yıl, İslam şehirlerini İslam dünyasına tanıtmak ve İslam toplumları arasında kaynaşmayı sağlamak üzere turizm şehri uygulaması başlattığını hatırlatan Ünal, "Uygulamanın ilki Kudüs ile başlatılmıştır. 2016'daki seçimlerde Başbakanımızın talimatı doğrultusunda, Bakanlığımızın yoğun çabaları ile bu ödülü Konya almaya hak kazanmıştır." diye konuştu.

Gelecek yıl ise İslam Dünyası Turizm Başkenti'nin Medine olacağını vurgulayan Ünal, şunları kaydetti:

"Bu takvimlendirme ile Konya'nın iki mübarek belde arasında, Kudüs ve Medine arasında müstesna bir yere konumlandırılması herhalde tesadüf değildir. Kimilerine göre bu tesadüf olabilir ama bize göre Konya'nın kimi hususiyetlerine tebarüz eden, kaderin anlamlı bir tevafuku olarak görüyoruz. Konya'yı İslam dünyası başta olmak üzere tüm dünyaya tanıtmak için bakanlık olarak Konya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve diğer paydaşlar ile birlikte Başbakanımızın talimatıyla yoğun bir tanıtım faaliyeti içerisine gireceğiz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.