İslam İşbirliği Teşkilatı 13. Zirvesi

İslam İşbirliği Teşkilatı 13. Zirvesi
Başbakan Davutoğlu ile Afganistan İcra Kurulu Başkanı Abdullah'ın bir araya geldiği görüşmede, bölgesel konular ve uluslararası terör örgütleriyle mücadele üzerinde duruldu

İSTANBUL (AA) - Başbakan Ahmet Davutoğlu, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 13. Zirvesi kapsamında, Afganistan İcra Kurulu Başkanı Abdullah Abdullah ile görüştü.

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, İstanbul Kongre Merkezi'ndeki görüşmede, Abdullah, Türkiye'nin dönem başkanlığının sadece Afganistan için değil, tüm İslam toplumları için önemli bir fırsat olduğuna inandığını söyledi.

Afganistan'a verilen destek için teşekkür eden Abdullah, enerjisi ve vizyonuyla Türkiye'nin sorunların çözümünde çok önemli rol oynadığının altını çizdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu da Kurtuluş Savaşı'nda Afgan halkının verdiği desteği unutmanın mümkün olmadığını dile getirerek, kimin ihtiyacı varsa diğerinin onun yanında olmaya devam edeceğini kaydetti.

Afgan-Pakistan ilişkilerinin ele alındığı görüşmede, bölgesel konular ve uluslararası terör örgütleriyle mücadele üzerinde duruldu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.