İslam Kalkınma Bankasının Genel Kurulu Endonezya'da yapılacak

İslam Kalkınma Bankasının Genel Kurulu Endonezya'da yapılacak
İslam Kalkınma Bankasının 41. Genel Kurulu, 15-19 Mayıs tarihlerinde Endonezya'da yapılacak. Genel Kurul'da Türkiye'yi, Başbakan Yardımcısı Şimşek temsil edecek

CAKARTA (AA) - İslam Kalkınma Bankasının 41. Genel Kurulu, 15-19 Mayıs tarihlerinde Endonezya'nın başkenti Cakarta'da yapılacak.

Bankanın internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, bankaya üye 56 ülkenin temsilcileri Cakarta'da bir araya gelecek. Genel Kurulda Türkiye'yi, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek temsil edecek.

İslam Kalkınma Bankası, 7 Aralık 1973'te, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu tamamı İslam Konferansı Örgütü'ne üye ülkeler tarafından kuruldu.

Resmi olarak faaliyetlerine 20 Ekim 1975'te başlayan banka, İslami prensipler doğrultusunda üye ülkeler ve Müslüman toplumların ekonomik kalkınmalarına ve sosyal gelişmelerine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Kuruluşundan bugüne kadar üye ülkelere toplam 115 milyar dolar finansman sağlayan banka, Türkiye'ye de 9,2 milyar dolar kullandırdı.

Ankara ve İstanbul’da 2014'te ofis açan Banka, kamunun yanında özel sektöre de finansman sağlıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.