Uğur Özteke

Uğur Özteke

İslam Kültür Merkezi’nin penceresi

İslam Kültür Merkezi’nin penceresi

 

Dün sabah bir abimiz ile Konya’yı konuşuyorduk. Hani konuştuğumuz abimizde öyle sıradan bir abi değildi. Abimiz Ak Parti’nin hatta Ankara’nın önemli abilerindendir. Sayın Abdullah Gül döneminde de şimdi Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan zamanında da sadece Konya için değil Türkiye’yi ilgilendiren konularda önemli projelere imza atmış bir beyindir.

Sağ olsun arada bir bizi arar “Ne yapıyorsun abi?” der ardından da bizim sınırımızın sadece Konya olduğunu bildiği içinde şehir ile ilgili gözüne batanları söyler. Dün de önemli bir konuyu aktardı. Ama ben daha öncesinde “Abi ne yapayım bu şehirdeki yamuklukları ve yanlışlıkları yazmaktan yoruldum. Dahası yorulmadım da şehir adına kötü adam olmaktan yoruldum” dedim.

Abimiz hocasının da ismini verdi ve şöyle dedi, “Abi sen yazmaya devam et. Hocamız bize derdi ki günümüz öyle kirlendi ki, insana nasihat ediyorsun o seni eleştiriyor sanıyor. O gün bugün işte”…

…………….

Allah rızası için şimdi şu aşağıda göreceğiniz kare sizi rahatsız ediyor mu etmiyor mu?

 

foto-1-082.jpg

 

foto-2-080.jpg

…..

Oysa biz hala Valilik, Selçuk Üniversite Rektörlüğü gibi binalara girdiğimiz zaman kapıların pencerelerinin o devasa görüntülerinden etkileniyoruz değil mi?

Bizim atalarımız Osmanlılar, Selçuklular yaptıkları eserlere hep bu detaylarda önem vermişler ve kendilerine bir çizgi oluşturmuşlar değil mi?

Biz garip, ne mühendisiz ne de bu işlerden anlarız.

Ama bir bakın hele. Meşhur İslam Kültür Merkezi yapıyoruz.

Eveeeeet.

Penceresine merdiven!!!

Ben şoktayım.

Ben geri zekalıyım.

Ben bu şehrin geri zekalısıyım.

Ben hastayım… 

Evet ben bu şehre hastayım.

Demek ki mühendislik bu imiş.

Başka bir şey demek istemiyorum.   

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Çirkinliği çirkin görmeyen, çirkinleşmiş demektir

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

AVM’lerdeki alış veriş yerlerindeki tekerlekli arabaları eve götürmenin bir hırsızlık olduğunu idrak edebildiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR