"İslami finansman kalkınma projelerine yardımcı olabilir"

"İslami finansman kalkınma projelerine yardımcı olabilir"
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s: - "İslami finansman Birleşmiş Milletler’in kalkınma hedeflerine yardımcı olabilir”-“Küresel ölçekte bazı finans kuruluşlarının son zamanlarda yaptığı çok taraflı sukuk ihraçları bu anlamda bazı

LONDRA (AA) – Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s (S&P) İslami finansın sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşılmasında yardımcı olabileceğini belirtti.

Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada, “İslami finansman Birleşmiş Milletler’in (BM) kalkınma hedeflerine yardımcı olabilir. Küresel ölçekte bazı finans kuruluşlarının son zamanlarda yaptığı çok taraflı sukuk ihraçları bu anlamda bazı örnekler sunuyor.” ifadeleri kullanıldı.

S&P’nin açıklamasında Birleşmiş Milletleri'in 2030 ajandasında sürdürülebilir kalkınma için 17 hedef belirlendiği, bu hedeflerin ise “insan, dünya, refah, barış ve ortaklık” başlıkları altında toplandığı hatırlatıldı.

Raporda İslami finansmanın küresel ölçekte sürdürülebilir kalkınma projelerine katkıda bulunabileceği vurgulanırken, halen İslami finansmanın küresel potansiyelinin altında olduğu, daha atılması gereken adımların olması sebebiyle sektörün itici etkisinin nispeten kısıtlı olabileceği kaydedildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.