İsmail Kahraman Tbmm Başkanı Adayı

İsmail Kahraman Tbmm Başkanı Adayı
TBMM Başkanı Kahraman, Meclis Başkanlığı adaylığına ilişkin başvuru dilekçesini, TBMM Genel Sekreteri Kumbuzoğlu'na teslim etti- Kahraman:- "Yarın siyasi partilerin genel başkanlarına gideceğim ve onlardan destek isteyeceğim"- "Çıkarılması gereken uyum ya

TBMM (AA) - TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Meclis Başkanlığı adaylığına ilişkin başvuru dilekçesini TBMM Genel Sekreteri Mehmet Ali Kumbuzoğlu'na teslim etti.

Kahraman, makamında, "TBMM Başkanlığına, TBMM 26. Yasama Dönemi 2. Devresi için TBMM Başkanlığına adayım. Gereğini arz ederim." yazılı dilekçeyi imzaladıktan sonra okudu ve "Meclisimiz için milletimiz için hayırlı çalışmalar nasip etsin." dedi.

Meclis Başkanı Kahraman, "Yeni dönemde ilk icraat ne olacak?" sorusu üzerine, 2019 yılında Türkiye'de yepyeni bir sistem olacağını belirtti.

Öncelikle çıkarılması gereken uyum yasaları olduğuna işaret eden Kahraman, "İsterim ki yeni baştan bir İçtüzük hazırlayalım. Cumhurbaşkanlığı sistemine göre Meclis yasama yapıyor, yürütme Cumhurbaşkanlığında oluyor. Eskisi ile yenisi arasında muhakkak ki değişiklikler olması lazım. Bunun, Mecliste grubu olan siyasi partilerimizin tamamının katılımıyla ve karşılıklı anlayış içinde olmasını sağlamaya çalışmalıyız." ifadesini kullandı.

İsmail Kahraman, altı kanunda milletvekillerine ait hükümler olduğunu ve bunların tek kanun altında toplanması gerektiğini söyledi.

"Bütün kurumların kanunu var, kanun çıkartan yasamanın kendine ait bir kanunu yok, milletvekilleri kanunu yok." diyen Kahraman, TBMM Teşkilat Kanunu'nda da yapılması gereken değişiklikler olduğunu bildirdi. Kahraman, kanunlar yapılırken, bütün kesimlerin görüşleri alınarak, konsensüs içinde, kavgasız bir şekilde kanunların çıkması gerektiğini belirterek, "Böyle bir dönem özlüyorum ve böyle bir dönemin olmasını temenni ediyorum." dedi.

- "Bu ruhun tekrar devam etmesini temenni ediyoruz"

TBMM Başkanı Kahraman, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İçinde bulunduğumuz 26. Dönem, siyasi tarihimizde diğer dönemlerden farklı bir konumda olmuştur. Bu dönemde, hepimizin içinde olduğu 15 Temmuz hadisesini yaşadık. TBMM çok güzel bir imtihan verdi ve hiçbir nefsi, şahsi endişeye, korkuya kapılmadan; milletimiz gibi bütün partiler, inançlar bir araya geldiler, darbeye dur dediler. Bu yapının, beraberliğin ve Yenikapı'da da tecessüm eden bu ruhun tekrar devam etmesini temenni ediyoruz.

Bu noktada da yine partilerimizle el ele, beraber olacağız. Bütün siyasi partilerimizin hedefi Türkiye’mizin mutluluğu, bayrağımızın yücelmesi, yükselmesi, ülke bütünlüğünün bozulmaması ve gelişmesi. Ortak gaye budur, bunu ispat ettik 15 Temmuz ve müteakip günlerde. Parmaklar var, bunların adı değişik ama bunlar aynı bilekte, siyasi partiler de böyledir. Bunlar birleşirler ve bir yumruk olurlar. Çünkü, bilek aynı."

- "Meclis Başkanı seçildiğim taktirde..."

İsmail Kahraman, Meclis Başkanı seçilmesi halinde hedefinin, yine birlik, beraberlik ve bütünlük içinde yürümek olduğuna dikkati çekti.

"Beraber yürüyeceğiz, daha ötelere gideceğiz. Türkiye'mizi tarihi misyonuna uygun geleceğe taşıyacağız." diyen Kahraman, yeni dönemde kuvvetler ayrılığına uygun olarak yasama ve yürütmenin ayrı ayrı çalışacağını belirtti. İsmail Kahraman, yeni dönemde Bakanlar Kurulu Meclisten seçilmeyeceği için, yasamanın kendi içinden kanun tekliflerini vereceğini vurguladı.

Kahraman, "Kendi içinden bakan çıkmadığı için denetimi çok daha güçlü yapacak. Demokratik bir Cumhuriyet olarak, Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacak inşallah ve yasama Meclisi de buna elinden gelen katkıyı yapacak. Ben de bu doğrultuda çalışmalarımı sürdüreceğim." ifadesini kullandı.

Bir soru üzerine İsmail Kahraman, yarın siyasi partilerin genel başkanlarına gideceğini ve onlardan destek isteyeceğine işaret ederek, "Randevu talebim oldu, Yarın inşallah o görüşmeleri yaparım." açıklamasında bulundu.

- Basının desteğini istedi

"Karar almadan önce Sayın Erdoğan'la bir istişareniz oldu mu?" sorusuna Kahraman, şu yanıtı verdi:

"Sayın Erdoğan Rusya'da, beyanını dinlediniz. Milletvekillerinin münferit kararı olarak ortaya konuyor. Zannediyorum Sayın Cumhurbaşkanımız da döndüğünde bu mevzuda desteğini gösterir ama bildiğiniz gibi Cumhurbaşkanımız partiler üstü bir hüviyete sahiptir. Bir parti genel başkanıdır ama bu tip münferit hadiselerde, milletvekillerinin kendi şahsi iradesine ait olan hadiselerde bir müessiriyeti olmaz, temennisi olabilir. İnşallah temennisi de destek yönünde olabilir diye düşünüyorum."

TBMM Başkanı Kahraman, "HDP ile de görüşecek misiniz?" sorusunu, "Temasımı sürdüreceğim. Bütün milletvekillerinden destek isteyeceğim." diye yanıtladı.

Basın mensuplarına teşekkür ederek, "Desteğinizi bekliyorum. Basın, büyük güç." diyen Kahraman, gazetecilere çikolata ikram etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.