İsmailağa cemaati bölündü cemaatin artık iki şeyhi var!

İsmailağa cemaati bölündü cemaatin artık iki şeyhi var!
İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Efendi'nin vefatının ardından, cemaatin yeni lideri olarak Fikri Doğan'ın seçildiği açıklandı.

İsmailağa cemaatinde vefat eden şeyh Hasan Kılıç döneminden beri konuşulan rabıta kime yapılacak ve cemaatin lideri kim olacak tartışmaları Kılıç'ın vefatıyla farklı bir boyut kazandı.

Cübbeli Ahmet Hoca'nın Denizli'ye giderek Denizli vekili İbrahim Uslu'yu önder kabul ettiklerine ait videonun yayınlanmasının ardından cemaatin Fatih'teki merkezinden yeni bir adım geldi.

İsmailağa Cemaati'nin Fatih'teki merkezinden Hasan Kılıç'ın vefatı sonrası gerçekleştirilen cenaze namazının ardından, cemaatin yeni lideri Fikri Doğan olarak duyuruldu.

Cenaze namazının ardından İsmailağa Camisi İmamı Salih Topçu, şunları kaydetti:

"Hasan Efendi Hazretimiz dün itibarıyla Hakk'ın rahmetine kavuşuyor. Ancak önceden Hasan Efendi Hazretimizin tensibiyle teklifiyle camiamızın başında cenaze namazını kıldıran, Efendi Hazretimizin arkasından onun yaş haddinden emekli oluşunun peşinde, Efendi Hazretimiz tarafından İsmailağa Cami-i Şerifi'nde imam olarak görev yapan kıymetli Fikri Doğan Hocamız, Hasan Efendi Hazretimizin yerine halifesi olarak taayyün edilmiştir. Bunu bütün camiamıza, sizlere arz ederim."

1kapak-004.webp

Fotoğraf: Cemaatin yeni lideri Fikri Doğan

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.