İspanya-Fas arasında art arda iki deprem

İspanya-Fas arasında art arda iki deprem
İspanya ve Fas arasındaki Alboran Denizi'nde bu sabah 5,1 ve 5,6 richter ölçekli art arda iki deprem meydana geldi- En çok Melilla kentinde hissedilen depremlerde ilk belirlemelere göre can veya mal kaybı olmadı

MADRİD (AA) - İspanya'nın güneyinde İspanya ile Fas arasında kalan Alboran Denizi'nde bu sabah yerel saat ile 05.40 (TSİ 06.40) sıralarında 5,1 ve 5,6 richter ölçekli iki deprem meydana geldi.

ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi (USGS) ve İspanya Ulusal Jeoloji Enstitüsü'nün (ING) verdikleri bilgilere göre, arka arkaya meydana gelen depremlerin merkezinin Alboran Denizi ve çevresi olduğu bildirildi.

USGS ve ING, depremlerden 5,1 şiddetindekinin merkezini İspanya'ya bağlı olan ancak Fas topraklarında bulunan Melilla kenti ile Fas'ın Alhumecas yerleşim bölgesi arasında, 5,6 şiddetindekinin ise Melilla'nın 79 kilometre açığında Alboran Denizi'nde olduğunu açıkladılar.

İspanya'nın Melilla, Malaga, Cordoba kentlerinde, Fas'ın da Alhucemas bölgesinde hissedilen depremlerle ilgili yapılan ilk tespitlerde herhangi bir can ve mal kaybına rastlanmadığı duyuruldu.

Alboran Denizi'nde son dönemlerde büyük şiddetli depremler olması dikkat çekerken, son olarak 25 Ocak 2016'da richter ölçeğiyle 6,3 şiddetinde bir deprem olmuş, Melilla'da 23 kişi yaralanmış, kentte 40'tan fazla bina hasar görmüştü.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.