İspanya Sağlık Bakanı İstifa Etti

İspanya Sağlık Bakanı İstifa Etti
Yolsuzluk soruşturmasında adı geçen Bakan Ana Mato, istifa ettiğini açıkladı

MADRİD (AA) - İspanya Sağlık, Sosyal Hizmetler ve Eşitlikler Bakanı Ana Mato, hakkında çıkan yolsuzluk iddiaları nedeniyle istifasını sundu.

İktidardaki Halk Partisi (PP) ile bağlantılı "Gürtel olayı" olarak adlandırılan ve 2007 Aralık ayından bu yana devam eden yolsuzluk soruşturmasında ismi geçen Sağlık Bakanı Ana Mato, bugün istifa ettiğini açıkladı.

Açıklamasında, hiçbir suça bulaşmadığını ve cezai yaptırımı olan hiçbir davada sanık olmadığını savunan Mato, buna rağmen hükümete veya bağlı olduğu siyasi partiye zarar vermemek için istifa etmenin şu anda doğru bir karar olduğunu ifade etti.

"Gürtel olayı"nı soruşturan Ulusal Mahkeme Yargıcı Pablo Ruz, hazırladığı iddianamede, yolsuzluklarla bağlantılı olarak Ana Mato, eski belediye başkanı olan eşi Jesus Sepulveda ve bazı dostlarının dışarıdan kendilerine fayda sağladıklarını ileri sürdü. 

İddianamenin basına yansımasından sonra başta anamuhalefetteki Sosyalist İşçi Partisi (PSOE) olmak üzere birçok siyasi partiden istifa etmesi için baskı gören Mato'nun, Başbakan Mariano Rajoy ile konuştuktan sonra istifasını sunduğu belirtildi. 

İspanyol basınında yer alan haberlerde, istifa eden Mato'yu, "seyahat, hediye veya doğum günü, özel yemek, kokteyl gibi aile aktiviteleriyle kendisine çıkar sağlamakla" suçlayan İspanyol yargıcın, gelecek günlerde "cezai yaptırımı olmayan sivil sorumluluktan dolayı" ifade vermeye çağıracağı iddia edildi.

İspanya'da 2011 yılı sonunda yapılan genel seçimlerle iktidara gelen PP hükümetinde bu zamana kadar istifa eden 2. bakan Ana Mato olurken, eski Adalet Bakanı Alberto Ruiz Gallardon da hazırladığı kürtajı kısıtlayan yasa tasarısının geri çekilmesi sonrasında 23 Eylül'de istifa etmişti. 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.