İspanya'da büyük vergi operasyonu

İspanya'da büyük vergi operasyonu
Vitaldent diş kiliniklerinin sahibi Colman ve 12 çalışanı, vergi kaçırma ve para aklama suçundan gözaltına alındı- Milyonlarca avroluk vergi kaçırdığı iddia edilen Colman'a ait bir uçak, 36 otomobil ve 124 araziye el konulup, banka hesapları bloke edildi

MADRİD (AA) - İspanya'da 25 yıllık geçmişi olan ve yurt dışında birçok ülkeye bayilik veren Vitaldent adlı diş kliniğinin sahibi Ernesto Colman, vergi kaçırma ve para aklama suçlamalarından gözaltına alındı.

İspanyol polisinden yapılan açıklamada, bugün düzenlenen operasyonda Vitaldent'in sahibi Colman ve şirketin İtalya'daki sorumlusunun da aralarında bulunduğu toplam 13 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Soruşturmayı yürüten Yolsuzlukla Mücadele Savcılığı kaynaklarından İspanyol basınına verilen bilgilerde, Colman'a ait yaklaşık 1 milyon avro değerinde bir uçağa, 36 adet lüks otomobile ve 124 araziye el konulduğu, ayrıca şirketin banka hesapları ve diğer finans kaynaklarının da bloke edildiği kaydedildi.

Colman dışında gözaltına alınanların, şirketin maliyeye ödemelerini gerçekleştiren departmanında çalıştıkları ve işlerinin bayiliklerden gelen paraları İsviçre ve Lüksemburg'daki bankalara göndermek, para aklamak ve vergi kaçırmak olduğu öne sürüldü.

Vitaldent'in sahibi Colman'ın, bir yandan maliyeyi diğer yandan da nakit ödemeye zorladığı bayilik alan şirketleri dolandırdığı iddia edilirken, Lüksemburg ve İsviçre bankalarında biriken paralarla emlak, arazi, lüks araba ve sanat eseri alarak İspanya'da yatırım yaptığı ifade edildi.

Yolsuzlukla Mücadele Savcılığı, operasyon kapsamında, Vitaldent şirketinin İspanya ve İtalya'daki ofislerinde aramalar yapıldığını belirtti.

Vitaldent'in 350'si İspanya'da olmak üzere toplam 450 diş kliniği bulunuyor. Toplam 7 bin 500 kişiye iş veren firma, yılda yaklaşık 500 milyon avroluk ciro yapıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.