İspanya'da göçmen kaçakçılığı çetesine yönelik operasyon

İspanya'da göçmen kaçakçılığı çetesine yönelik operasyon
Çin'den Avrupa'ya yasa dışı yollardan göçmen getiren bir suç örgütünün 2 yıldır süren soruşturma sonrasında çökertildiği, 100'den fazla kişinin İspanya'da gözaltına alındığı açıklandı

MADRİD (AA) - İspanyol Ulusal Polisi, ülkesinden ayrılmak isteyen Çin vatandaşlarını yasa dışı yollardan Avrupa'ya getiren bir suç örgütünün çökertildiğini duyurdu.

Yapılan yazılı açıklamada, İspanyol, İngiliz, İrlanda, Fransız ve İtalyan polisinin 2013 yılı sonunda başlattıkları soruşturma sonrasında İspanya'nın farklı kentlerinde yapılan operasyonlarda yakalanan 100'den fazla Çin vatandaşının gözaltına alındığı ve mahkemeye sevk edildikleri bildirildi.

İspanyol polisi, söz konusu suç örgütünün ülkesinden ayrılmak isteyen Çinlileri sahte evraklarla İspanya, İngiltere, Fransa ve İtalya başta olmak üzere diledikleri Avrupa ülkesinde yaşamalarını sağladığı belirtti.

Ülkesini terk etmek isteyen Çinlilerden büyük paralar alan suç örgütünün, bu kişileri sahte pasaportlarla aktarmalı seferlerle farklı kentlere getirdiği ya da yasal pasaport ve vizelerle, direkt uçuşlarla Avrupa'ya giriş yapmalarını sağladıktan sonra onlara sahte evraklar verdiği ifade edildi.

Çok iyi organize olan örgütün, sahte evrakları Çin'de hazırlatıp, postayla İspanya'ya getirdiği kaydedildi.

Ayrıca İspanya'da düzenlenen operasyonlarda yaklaşık 150 sahte pasaporta el konulduğu bildirildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.