İspanya'da Halk Partisi'nin Madrid'deki başkanı istifa etti

İspanya'da Halk Partisi'nin Madrid'deki başkanı istifa etti
Partinin Madrid özerk yönetimindeki başkanı Aguirre, partideki yolsuzluk iddialarından dolayı istifa ettiğini açıkladı

MADRİD (AA) - İspanya'da merkez sağ görüşlü Halk Partisi'nin (PP) Madrid özerk yönetimindeki başkanı Esperanza Aguirre, partisinin yasa dışı yollardan finansman elde ettiği iddialarından dolayı 2004 yılından bu yana yürüttüğü başkanlığı bıraktığını açıkladı.

Aguirre, düzenlediği basın toplantısında, "İddialarda geçen banka hesaplarında ya da sözleşmelerde hiçbir imzam yok. Yani direkt hiçbir sorumluluğum yok ama evet siyasi sorumluluğum var. Bundan dolayı da istifa ediyorum. Zaman, particilik yapma ya da kişisel hareket etme zamanı değil" diye konuştu.

Ulusal Mahkeme'nin 2014 Ekim ayında başlattığı bir soruşturma kapsamında, hafta içinde PP'nin Madrid'deki merkez binasında arama yapan jandarma, bazı evrak ve bilgisayarları incelemişti. Bu olay sonrasında geçen cuma günü Madrid Belediye Meclisi'ndeki yolsuzlukla mücadele komisyonunda konuşan Aguirre de 2003-2012 yılları arasında başkanlığını yaptığı Madrid özerk yönetim hükümetinin dönemine atıfta bulunarak, "500'den fazla üst düzey atama yaptım ama bunlardan ikisi çürük çıktı" demişti.

PP'nin lideri ve mevcut Başbakan Mariano Rajoy'dan sonra partideki en güçlü isimlerden biri olan Aguirre siyasi kariyerinde Eğitim ve Kültür Bakanı (1996-1999), Senato Başkanlığı (1999-2002), Madrid özerk yönetimi başkanlığı (2003-2012), gibi önemli görevlerde bulundu. 2015 Mayıs ayında, aday olduğu Madrid Belediye Başkanlığı seçimlerini kazanamayan Aguirre, mevcut durumda Madrid Belediye Meclisi'nde PP'nin sözcüsü görevini yürütüyor.

İspanya'da 2011 yılında tek başına iktidara gelen PP, geçen 20 Aralık genel seçimlerinde yine ülkenin en büyük partisi olarak çıksa da meclisteki çoğunluğunu kaybetmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.