İspanya'daki otobüs kazası

İspanya'daki otobüs kazası
Otobüs kazasında hayatını kaybedenlerin sayısı resmi kaynaklar tarafından 13 olarak düzeltildi- Kazada bir Türk öğrenci hafif yaralandı

MADRİD (AA) - İspanya'nın doğusundaki Tarragona kenti yakınlarındaki AP-7 otoyolunda bu sabah meydana gelen trafik kazasında 14 olarak açıklanan ölü sayısı resmi makamlar tarafından 13 olarak düzeltildi.

İspanya İçişleri Bakanı Jorge Fernandez Diaz ve Katalonya özerk yönetim başkanı Carles Puigdemont, basına yaptıkları açıklamalarda, kazada hayatını kaybedenlerin sayısını 13 olarak düzelterek ölenlerin hepsinin kadın olduğunu bildirdiler.

Bu arada, olay yerine giden Türkiye'nin Barselona Başkonsolosu Emir Salim Yüksel'in kazada yaralanan bir Türk öğrenciyle hastanede görüştüğü öğrenildi.

AA muhabirinin diplomatik kaynaklardan aldığı bilgiye göre, hafif yaralanan Türk gencinin 2-3 günde taburcu edilmesi bekleniyor. Otobüste başka Türk öğrencinin olup olmadığının henüz bilinmediği belirtildi.

Katalonya Acil Yardım Kurumunun İspanyol basınına verdiği bilgilerde, otobüste Erasmus değişim programına katılan 19 farklı ülkeden öğrencinin seyahat ettiği bildirildi.

Kazada hafif yaralanan otobüs şoförünün alkol veya uyuşturucu madde kullanmadığı tespit edildi.

Valencia'daki Las Fallas Festivali'nden Barcelona'ya dönen Erasmus öğrencilerini taşıyan otobüs saat 06.00 sıralarında AP-7 otoyolunda karşı yöne geçerek bir otomobille çarpışmıştı.

Verilen son resmi rakamlara göre, otobüste 61, otomobilde de 2 kişi bulunuyordu. 13 kişinin öldüğü, 9'u ağır 50 kişinin yaralandığı, yaralılardan bazılarının olay yerinde ayakta tedavi edildiği açıklandı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.