İspanya'daki otobüs kazası

İspanya'daki otobüs kazası
İtalya Dışişleri Bakanlığı, kazada 7 İtalyan öğrencinin hayatını kaybettiğini duyurdu- İtalya Başbakanı Renzi: "Kazanın kurbanı İtalyanlar ve hayatı mahvolan gençler için kalbim parçalandı"

ROMA (AA) - İtalya Dışişleri Bakanlığı, İspanya'nın doğusundaki Tarragona kenti yakınlarında dün sabah Erasmus değişim programı kapsamındaki öğrencileri taşıyan otobüsün karıştığı trafik kazasında, 7 İtalyan kız öğrencinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, kazada 13 öğrencinin yaşamını yitirdiği ve kazadan etkilenenlerin yakınları için kriz masası oluşturulduğu kaydedildi.

İtalya Başbakanı Matteo Renzi de sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabında, hayatını kaybedenlerin önemli bir kısmının İtalyan olması ve kazadan etkilenenler için duyduğu derin üzüntüyü dile getirerek, "Kazanın kurbanı İtalyanlar ve hayatı mahvolan gençler için kalbim parçalandı" ifadelerini kullandı.

İtalyan basınında da 7 İtalyan gencin trafik kazasında yaşamını yitirmesi geniş yer bulurken, kullanılan "Erasmus trajedisi" ve "Öğrenci katliamı" gibi başlıklar dikkati çekti.

İspanya'nın Valencia kentindeki Las Fallas Festivali'nden Barcelona'ya dönen Erasmus öğrencilerini taşıyan otobüs, yerel saatle 06.00 sıralarında AP-7 Otoyolu'nda karşı yöne geçerek bir otomobille çarpışmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.