İspanya'daki Terör Saldırısına Tepkiler

İspanya'daki Terör Saldırısına Tepkiler
Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu:- "Kimden gelirse gelsin, kimi hedef alırsa alsın terörün hiçbir haklı gerekçesi olamaz"

ANKARA (AA) - Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İspanya'nın Barselona kentinde düzenlenen terör saldırısını kınadı.

Karamollaoğlu, yazılı açıklamasında, yaşama hakkının en kutsal hak olduğunu belirterek, "Kimden gelirse gelsin, kimi hedef alırsa alsın terörün hiçbir haklı gerekçesi olamaz." ifadesini kullandı.

Terörün bütün dünya için en büyük tehditlerden biri haline geldiğine işaret eden Karamollaoğlu, "İspanya'da yaşanan son saldırı bir kez daha göstermiştir ki terör bütün insanlığın ortak problemidir. Teröre karşı bütün ülkeler samimi bir duruş ve ortak bir kararlılık ortaya koymalıdır." değerlendirmesinde bulundu.

İslam'ın bir barış ve hoşgörü dini olduğunu vurgulayan Temel Karamollaoğlu, şunları kaydetti:

"Bir masumu öldüren bütün insanlığı öldürmüş gibidir. Bu İslam dininin temel prensiplerinden birisidir. Bu saldırılar bahane edilerek, terörü İslam ile özdeşleştirme çabaları en az terörün kendisi kadar tehlikeli ve yanlıştır. Tekrar vurguluyorum, birtakım karanlık örgütlerin bu tür insanlık dışı saldırıları üstlenmiş olması bu gerçeği değiştirmez. İster camiyi, ister kiliseyi, ister Irak'ı, ister İspanya'yı hedef alsın terör, terördür. Bu duygularla Barselona'daki saldırıda hayatını kaybedenler için İspanya halkına başsağlığı dileklerimizi sunuyor, bir kez daha acılarını paylaştığımızı ifade ediyoruz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.