İspanya'nın 'Kralı Barcelona

İspanya'nın 'Kralı Barcelona
İspanya'da futbolda 2015-2016 sezonu Kral Kupası'nı, uzatmalara gidilen ve 3 kırmızı kartın çıktığı final maçında Sevilla'yı 2-0 yenen Barcelona kazandı

 İspanya'da futbolda 2015-2016 sezonu Kral Kupası'nı, uzatmalara gidilen ve 3 kırmızı kartın çıktığı final maçında Sevilla'yı 2-0 yenen Barcelona kazandı.

Karşılaşmaya her iki takım da kontrollü başladı. Gerek Barcelona gerekse Sevilla'nın topu daha çok orta sahada dolaştırıp, organize ataklarla rakip kaleye gitmeye çalıştıkları görüldü.

Barcelona'da Luis Suarez Sevilla'da da Gameiro takımları adına ilk ciddi atakları yapan futbolcular oldu. 36. dakikada Iborra'nın pasında ceza sahasının hemen dışında topla buluşan Gameiro, Mascherano'nun müdahalesiyle yere düştü.

Faulü veren hakem Carlos del Cerro, son adam olmasından dolayı Mascherano'ya da kırmızı kart gösterdi. Sevilla adına serbest vuruşu Banega kullanırken, şutunda son anda Ter Stegen topu dışarıya atmayı başardı.

Son dakikalarda Barcelona'nın Pique'nin kafa vuruşuyla yakaladığı pozisyondan da sonuç çıkmayınca ilk yarı 0-0 sona erdi. İlk yarıda Sevilla'da Banega, Vitolo ve Gameiro öne çıkan isimler olurken, Barcelona da ise sadece Iniesta dikkat çekti.

İkinci yarı
İkinci yarıya oyuncu değişikliğiyle başlayan Barcelona'da Rakitic'in yerine Mathieu oyuna girdi. Teknik direktör Luis Enrique, 10 kişi kalan takımında defansı güçlendirmek için Mascherano'dan boşalan mevkiye Mathieu'yu aldı. Sevilla hemen başlarda gol bulmaya çalışırken, 49. dakikada Banega'nın Barcelona ceza sahasının dışından sert vuruşunda top direkten döndü.

Talihsizlikler yaşayan Barcelona'da 57. dakikada Luis Suarez sağ bacak arka adelesinden sakatlanarak oyundan çıktı. La Liga'yı gol kralı olarak bitiren Uruguaylı futbolcunun yerine Rafinha sahaya girdi. Art arda ataklar geliştiren Sevilla, buna rağmen Barcelona defansını geçemedi.

90+2. dakikada Barcelona'nın bir kontratağında ceza sahasına gireceği sırada Neymar'ı düşüren Banega, direkt kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Karşılaşmanın normal süresi golsüz biterken, Sevilla'nın da 10 kişi kalmasıyla takımlar uzatma dakikalarına eşit şartlarda gitti.

97. dakika Messi'nin uzun pasında ceza sahasının sol kanadında topla buluşan Jordi Alba, yerden güzel bir vuruşla topu ağlara göndererek Barcelona'yı 1-0 öne geçirdi. Ataklarını artıran Barcelona, Messi ve Pique'nin yakaladığı pozisyonlarla ikinci gole çok yaklaştı. Maçın hakeminin, kas çekmesinden kaynaklanan hafif bir sakatlık geçirmesinden dolayı oyun 4 dakika kadar durduktan sonra yine başladı.

120+1. dakikada rakibine yaptığı bir faul sonucunda hakemin kararına itirazını sürdüren Carriço, art arda gördüğü iki sarı kartın ardından çıkan kırmızı kartla Sevilla'yı 10 kişi bıraktı. Oyunun kontrolünü elinde tutan Barcelona, 120+2. dakikada Neymar'ın golüyle farkı 2'ye çıkardı.

Sevilla'yı 2-0 yenen Barcelona, tarihinde 28. kez Kral Kupası'nı kazanma başarısını gösterdi. La Liga'yı da şampiyon bitiren Barcelona, sezonu iki kupa ile tamamladı.

Bu arada Barcelona'da yedekler arasında oturan Arda Turan, ikinci yarı saha kenarında ısındırılsa da oyuna alınmadı. Arda final maçında oynamasa da Barcelona'nın galibiyetiyle İspanyol ligindeki kariyerinde 2. kez Kral Kupası'nı kazandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.