İspanyol futbolcuların Avrupa primleri belli oldu

İspanyol futbolcuların Avrupa primleri belli oldu
- 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı kazanmaları halinde İspanya Milli Takımı'ndaki her futbolcuya 340 biner avro prim verilecek

MADRİD (AA) - 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2016) Türkiye, Hırvatistan ve Çek Cumhuriyeti ile D Grubu'nda mücadele edecek İspanya Milli Takımı'nda futbolculara ödenecek primler belli oldu.

İspanya Futbol Federasyonu (RFEF) tarafından belirlenen primler doğrultusunda, Avrupa şampiyonu olmaları halinde İspanya Milli Takımı'ndaki 23 futbolcudan her birine 340 bin avro ödenecek. Primler, kazanılan maç başına ve şampiyonluk için UEFA'nın federasyonlara vereceği paradan karşılanacak. Buna göre, İspanya Milli Takımı'ndaki futbolculara gruptan çıkmaları halinde 40, çeyrek finale kaldıklarında 30, yarı finale yükselmelerinde 30, finale çıkmaları durumunda 175, şampiyon olurlarsa da 340 biner avro ödeme yapılacak. İspanya gruptan çıkamazsa futbolculara hiçbir prim ödenmeyecek.

28 Mayıs Cumartesi günü Avusturya'ya kampa girmesi planlanan İspanya Milli Takımı'nda, primlerle ilgili anlaşmanın, tüm futbolcuların kampa dahil olduğu haziran ayı başında imzalanması öngörülüyor. Zira UEFA Şampiyonlar Ligi finalinden dolayı Real Madrid ve Atletico Madridli futbolcular milli takım kampına geç katılacaklar.

RFEF kuralları gereği dostluk maçları dahil kadroda yer alan her futbolcuya oynanan maç başına 5 biner avro ödeme yapılıyor. İspanya Milli Takımı, 2010 FIFA Dünya Kupası'nı kazandığında futbolculara 600 biner avro prim ödenmişti.

Bu arada UEFA'nın açıkladığı rakamlara göre, EURO 2016'da tüm maçlarını kazanan bir milli takıma ödenecek para, 2012 yılındaki şampiyona nazaran 3,5 milyon avro artışla 27 milyon avro olarak belirlendi. UEFA, Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edecek 24 ülkenin futbol federasyonuna, turnuvaya katılımlarından dolayı 8'er milyon avro verecek. Ayrıca grup maçlarındaki her galibiyet için bir milyon, beraberlik için ise 500 biner avro ödeme yapılacak. Gruptan çıkan takımlara 1,5 milyon, çeyrek finale yükselenlere 2,5 milyon, yarı finale çıkanlara 4 milyon, finalistlere de 8 milyon avro ödeme yapılacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.