İspanyol Jandarmasının Katalonya'daki Operasyonu

İspanyol Jandarmasının Katalonya'daki Operasyonu
Katalonya özerk yönetim hükümetine yönelik başlatılan operasyonda şu ana kadar 12 kişi gözaltına alındı- Katalonya Özerk Yönetim Hükümeti Başkanı Puigdemont, kabinesini acil toplantıya çağırdı

MADRİD (AA) - İspanya'da jandarmanın Katalonya'daki bağımsızlık referandumu girişimine karşı başlattığı operasyonda, Katalonya özerk yönetim hükümetine bağlı 9 resmi kuruma baskın yapıldığı ve şimdiye kadar 12 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Ulusal basında jandarma kaynaklarına dayandırılarak verilen haberlerde, operasyonun devam ettiği ve gözaltına alınan 12 kişi arasında Katalonya özerk yönetim hükümeti Ekonomi Bakanlığı Genel Sekreteri Josep Maria Jove Llado'nun da olduğu belirtildi.

Yasa dışı ilan edilmesine rağmen 1 Ekim'de yapılmak istenen referandumla ilgili soruşturma kapsamında delil toplamak için düzenlenen operasyonda jandarma ekipleri, Katalonya'nın diğer kentlerindeki bazı ayrılıkçı parlamenterlerin ev ve ofislerinde de arama yaptı.

Bu arada Katalonya özerk yönetim hükümeti Başkanı Carles Puigdemont, kabinesini acil toplantıya çağırdı.

Bağımsızlık yanlısı Katalonya Cumhuriyetçi Solu Partisi (ERC) milletvekilleri, İspanya meclisinde muhalefet partilerinin hükümete karşı sorularını yönelttiği genel kurul oturumunu terk etti.

ERC'nin Meclis Sözcüsü Gabriel Rufian, "İspanyol hükümeti, kirli ellerini Katalan kurumlarının üzerinden çeksin." ifadelerini kullandı.

ERC'nin aynı zamanda Katalonya Başkan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı olan lideri Oriol Junqueras da Katalan televizyonu TV 3'e verdiği demeçte, "Batı demokrasisinde asla böyle bir şey olmaz. Tüm dünyanın buna karşı olması lazım. Yargıdan bir talimat gelmeksizin yolda tutuklananlar var." ifadelerini kullandı.

Katalonya'daki bağımsızlık yanlısı sivil girişimlere öncülük eden Katalonya Ulusal Asamblesi (ANC), operasyonu protesto etmek için Katalonya özerk yönetimine bağlı Ekonomi Bakanlığı binası önünde toplanma çağrısı yaptı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.