Isparta merkezli FETÖ/PDY operasyonu

Isparta merkezli FETÖ/PDY operasyonu
Isparta merkezli 6 ilde gerçekleştirilen FETÖ/PDY'ye yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınanlardan 18'i adliyeye sevk edildi- Aralarında eski SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu'nun da bulunduğu 17 kişinin emniyetteki işlemleri ise sürüyor

ISPARTA (AA) - Isparta merkezli 6 ilde gerçekleştirilen Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan şüphelilerden 18'i daha adliyeye sevk edildi.
Isparta Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Isparta, İstanbul, Antalya, Trabzon, Uşak ve Afyonkarahisar'da gözaltına alınan şüphelilerden 18'inin emniyetteki işlemleri tamamlandı.
Isparta Adliyesine sevk edilen Aslıhan Hatır ile eski Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Kayacan, savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.
Eski SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Tuğrul Sezer ve eski SDÜ Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Müdürü Orhan Adıgüzel'in de aralarında bulunduğu 16 kişi ise savcılık sorgusunun ardından tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi.
Aralarında eski SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ile eski Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süleyman Seydi, Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız ve iş adamlarının da bulunduğu 17 şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Isparta merkezli 6 ilde yürütülen soruşturma kapsamında 52 şüpheli gözaltına alınmıştı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüphelilerden 17'si dün adliyeye sevk edilmiş, bu kişilerden 5'i tutuklanmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.