İsrail, 3 Filistinli balıkçıyı gözaltına aldı

İsrail, 3 Filistinli balıkçıyı gözaltına aldı
GAZZE (AA) - İsrail güçlerinin, Gazze açıklarında 3 Filistinli balıkçıyı gözaltına aldığı, sahildeki bir balıkçının da İsrail botlarından açılan...

GAZZE (AA) - İsrail güçlerinin, Gazze açıklarında 3 Filistinli balıkçıyı gözaltına aldığı, sahildeki bir balıkçının da İsrail botlarından açılan ateşle yaralandığı bildirildi.

Filistinli Balıkçılar Sendikası Başkanı Nizar Ayaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail güçlerinin, Gazze'nin güney sahili açıklarında 3 balıkçıyı gözaltına aldığını, sahildeki bir balıkçının da İsrail botlarından açılan ateş sonucu plastik mermi ile yaralandığını belirtti.

Ayaş gözaltına alınan Filistinli balıkçıların İsrail'in Aşdod Limanı'na götürüldüğünü söyledi.

İsrail yönetiminin 30 Mart'ta, Gazze Şeridi sahilindeki 6 millik avlanma menzilini, 9 mile çıkarmayı kabul ettiği bildirilmişti. İsrail'in, 7 Temmuz 2014'te başlattığı saldırıların ardından 26 Ağustos 2014'te varılan ateşkes antlaşması uyarınca avlanma sınırı 6 mil olarak belirlenmişti.

Filistinli Balıkçılar Sendikası, İsrail'in Gazze'ye Temmuz 2014'te düzenlediği son saldırılardan bu yana 90'ın üzerinde balıkçının gözaltına alındığını, bunlardan beşinin ise Gazze'deki direniş grupları için taşımacılık yaptıkları iddiasıyla hala tutuklu bulunduklarını açıkladı.

Gazze'deki Balıkçılar Sendikası verilerine göre, bölgede yaklaşık 50 bin kişinin nafakası 4 bin balıkçı tarafından sağlanıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.