İsrail Askerlerinin Öldürdüğü Filistinliler İçin Cenaze Töreni

İsrail Askerlerinin Öldürdüğü Filistinliler İçin Cenaze Töreni
İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden iki Filistinli, Batı Şeria'da binlerce kişinin katıldığı cenaze törenlerinin ardından toprağa verildi

İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden iki Filistinli, Batı Şeria'da binlerce kişinin katıldığı cenaze törenlerinin ardından toprağa verildi.

Geçen ay gözaltına alındığı sırada İsrail askerleri tarafından vurularak ağır yaralanan ve pazartesi günü hayatını kaybeden Filistinli tutuklu Raid es-Salihi (21) ile "bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğu" iddiasıyla öldürüldükten sonra bir süredir naaşı alıkonulan Filistinli genç Kuteybe Zehran (17) için Batı Şeria'da geniş katılımlı cenaze törenleri düzenlendi.

Binlerce Filistinlinin katıldığı cenaze törenlerinin ardından Salihi Beytullahim'de, Zehran ise Tulkerm'de toprağa verildi.

Gözaltına alınırken vurulan Salihi için düzenlenen törende kalabalığın sık sık intikam sloganları attığı, esnafın Beytullahim genelinde kepenk kapattığı görüldü.

Muhabir: Hacer Başer

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.