İsrail askerlerinin öldürdüğü Filistinlinin cenaze töreni

İsrail askerlerinin öldürdüğü Filistinlinin cenaze töreni
İsrail askerleri tarafından vurularak öldürülen Filistinli genç için Selfit kentinde cenaze merasimi düzenlendi

RAMALLAH (AA) - İsrail askerleri tarafından "bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğu" iddiasıyla vurularak öldürülen 16 yaşındaki Filistinli genç Sami Amir'in naaşı, Batı Şeria'nın kuzeyindeki Selfit kentinde toprağa verildi.

İsrail askerlerinin bu sabah ez-Zaviye beldesinde açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden Amir'in naaşı, Selfit'teki Yasir Arafat Devlet Hastanesinden teslim alındıktan sonra, doğduğu Mesha beldesine getirildi. Amir'in naaşı, yakınları ve Filistinlilerin yer aldığı cenaze namazının ardından Mesha'da toprağa verildi.

Filistin bayraklarıyla cenaze merasimine katılanlar, İsrail askerleri aleyhinde slogan attı.

İsrail'in Filistinlilere saldırıları ve Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınları nedeniyle Ekim 2015'ten bu yana bölgede gerginlik giderek artıyor. Batı Şeria ve Kudüs'ten hemen hemen her gün "İsraillilere saldırı girişiminde bulunduğu" iddiasıyla vurulan Filistinlilerin ölüm haberleri geliyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.