İsrail Başbakanı Netanyahu'dan Trump Yönetimine Övgü

İsrail Başbakanı Netanyahu'dan Trump Yönetimine Övgü
Amerikan-İsrail Halkla İlişkiler Komitesinin yıllık konferansına Tel Aviv'den bağlanan İsrail Başbakanı Netanyahu, kendilerine verdiği güçlü destek için Trump yönetimine teşekkür etti

WASHINGTON (AA) - ABD'deki en etkili İsrail lobi kuruluşlarından Amerikan-İsrail Halkla İlişkiler Komitesinin (AIPAC) yıllık konferansına Tel Aviv'den katılan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Donald Trump yönetiminin kendilerine her anlamda güçlü destek verdiğini söyledi.

ABD'deki "İsrail yanlısı hareketlerin en büyük toplantısı'' olarak görülen ve geçen pazar günü başlayan AIPAC 2017'nin ikinci gününde Netanyahu'nun Trump'a övgüsü öne çıktı.

Başkent Washington'daki toplantıya video konferans yöntemiyle Tel Aviv'den bağlanan Netanyahu, konuşmasında Trump yönetiminin birçok alandaki desteğine işaret ederek, "Bunu Başkan Trump'ın istediği bütçede de görebilirsiniz; mali sıkılaştırma artarken İsrail'e ayrılan askeri yardımların tamamen korunduğu görülüyor." dedi.

- Yeni yerleşim yerleri konusuna değinmedi

Trump yönetiminin dile getirdiği "yeni yerleşim yerleri" konusuna girmeyen Netanyahu, böylelikle ABD Başkanı ile aralarındaki belki de tek sorun alanına temas etmemeyi tercih etti.

ABD'nin yeni İsrail Büyükelçisi David Friedman'a da referans veren Netanyahu, "David, seni İsrail'de, özellikle de Kudüs'te karşılamak için sabırsızlanıyorum." diye konuştu.

Yeni yerleşim yerleri konusunda İsrail ile aynı çizgide duran ve ABD'nin büyükelçilik binasını Kudüs'e taşıması gerektiğini savunan Friedman, geçen hafta ABD Senatosunda onaylanarak ABD'nin yeni İsrail Büyükelçisi olmuştu.

- "Trump ile çalışacağız"

Konuşmasında, "İsrail, Filistinli ve tüm Arap komşularıyla barışı sağlamak için Başkan Trump ile çalışma ilkesine bağlıdır." diyen Netanyahu, Ortadoğu barışının ne şekilde sağlanabileceği anlamında detaylara değinmedi.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ve ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Nikki Haley'nin yanı sıra birçok Cumhuriyetçi ve Demokrat Kongre üyesinin de konuşmalar yaptığı konferans, bugünkü oturumlarla sona erecek.

Başkentte pazar günü toplantının yapıldığı bina ile Beyaz Saray önünde protesto gösterileri olmuş, AIPAC'i protesto eden yüzlerce gösterici İsrail aleyhine ve Filistin lehine sloganlar atmıştı.

Geçen yılki AIPAC 2016 Konferansı'na katılarak bir konuşma yapan o günkü Cumhuriyetçi başkan aday adaylarından Trump, İsrail yönetimine tam destek sözü vermişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.