İsrail biyolojik çeşitliliğe zarar veriyor

İsrail biyolojik çeşitliliğe zarar veriyor
Filistin yönetimine bağlı Çevre Kalite Kurumu, İsrail'in izlediği yıkım ve yerleşim birimleri inşası politikaları ile Filistin'deki biyolojik çeşitliliğe zarar verdiğini belirtti

Filistin yönetimine bağlı Çevre Kalite Kurumu, İsrail'in izlediği yıkım ve yerleşim birimleri inşası politikaları ile Filistin'deki biyolojik çeşitliliğe zarar verdiğini belirtti.

Filistin Çevre Kalite Kurumu'nun Uluslararası Biyolojik Çeşitlilik Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, "İsrail, gerçekleştirdiği yıkım ve doğal kaynakların bulunduğu bölgelerdeki yerleşim birimleri inşaatlarıyla Filistin'deki biyolojik çeşitliliğe zarar veren bir işgal devletidir." denildi.

İsrail'in biyolojik çeşitliliği olan doğal ortamları, ormanları, yeşil alanları, tarım arazileri ve meraları yerleşim birimlerine dönüştürdüğüne işaret edilen açıklamada, 2002 yılında Batı Şeria topraklarında inşa edilen ayrım duvarının da doğal ortama zarar verdiği ve birbirinden ayırdığı ifade edildi.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda 20 Aralık 2000'de alınan karar gereği her yıl 22 Mayıs tüm dünyada "Uluslararası Biyolojik Çeşitlilik Günü" olarak kutlanıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.