İsrail Filistinlilere ait 5 bin dönüm tarım arazisine el koyacak

İsrail Filistinlilere ait 5 bin dönüm tarım arazisine el koyacak
KUDÜS (AA) - İsrail'in, işgal altında tuttuğu Batı Şeria'da 5 bin dönümlük tarım arazisine el koymayı planladığı bildirildi.Batı Şeria'nın Nablus...

KUDÜS (AA) - İsrail'in, işgal altında tuttuğu Batı Şeria'da 5 bin dönümlük tarım arazisine el koymayı planladığı bildirildi.

Batı Şeria'nın Nablus kenti güneyinde yer alan Calut Köyü Konseyi Başkanı Abdullah Hac Muhammed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrailli yetkililerin köylülere 5 bin dönümlük araziye el konulacağını bildirdiğini söyledi.

İsrail askerlerinin söz konusu tarım arazilerine Filistinli sahiplerinin erişimini "güvenlik bahanesiyle" engellediğini belirten Muhammed, bu topraklara el konulmasının amacının ise çevredeki mevcut dört küçük illegal Yahudi yerleşim birimini birbirine bağlamak olduğunu kaydetti.

Muhammed, bu amaçla İsrail'in gasp ettiği bu topraklara yakında yeni Yahudi yerleşim yeri inşa etmeye başlayacağını düşündüklerini ifade etti.

Geçtiğimiz mart ayında da İsrail hükümeti, Batı Şeria'nın Eriha kentinin güneyinde yer alan Filistinlilere ait 2 bin 342 dönümlük araziye el koyma kararı almıştı.

İsrailli "Barış Şimdi" (Peace Now) insan hakları örgütü tarafından yapılan açıklamada, Eriha yakınlarında el konulan toprakların çevresindeki Yahudi yerleşim birimlerinin genişletilmesi, turizm ve diğer ticari yatırımlar için kullanılması gibi planların bulunduğu belirtilmişti.

İsrail'in Eriha yakınlarındaki araziye el koyma kararı uluslararası toplumun tepkisini çekmişti. Birleşmiş Milletler ve ABD'den yapılan açıklamada el koyma kararı kınanarak, İsrail'in bu ihlallerinin "iki devletli çözümü" zora soktuğu vurgulanmıştı.

İsrail'in 1967'den beri işgal altında tuttuğu Batı Şeria'da yaklaşık 400 bin, Doğu Kudüs'te ise 200 bin Yahudi yerleşimcinin yaşadığı belirtiliyor. Uluslararası toplum, işgal altındaki Filistin topraklarında inşa edilen Yahudi yerleşim birimlerini illegal kabul diyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.