İsrail Gazze'deki avlanma menzilini 6 mile çekti

İsrail Gazze'deki avlanma menzilini 6 mile çekti
İsrail yönetiminin, bu sabah itibarıyla Gazze Şeridi'nde, balıkçıların avlanma menzilini 9 milden 6 mile indirdiği bildirildi

Gazze'deki Balıkçılar Sendikası Başkanı Nizar Ayaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in, balıkçıların avlanmak için 6 milin dışına çıkmasına izin vermediğini söyledi.

Ayaş, Filistin Sivil İletişim Heyeti'nin de resmi olarak avlanma menzilinin 9 milden 6 mile çekildiğini bildirdiğini ifade etti.

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) ile İsrail arasında 1993'te imzalanan Oslo Antlaşması'na göre, Filistinliler, herhangi bir İsrail müdahalesine maruz kalmadan Gazze Şeridi'nden 20 mil açığa kadar serbest hareket edebilme hakkına sahip. Ancak, İsrail yönetimi Filistinli balıkçıların bu hakkına engel oluyor.

İsrail'in 7 Temmuz'da başlattığı saldırıların ardından İsrail ile Filistinli direniş grupları arasında 26 Ağustos 2014'te varılan ateşkes antlaşması uyarınca, avlanma sınırı 6 mil olarak belirlenmişti. İsrail yönetimi, 3 Nisan'da Gazzeli balıkçıların avlanma menzilinin 6 milden 9 mile yükseltilmesine izin vermişti.

İsrail yönetimi 5 Haziran'da avlanma menzilini 6 mile çekeceğini duyurmuş ancak bu kararı uygulamayı 2 defa ertelemişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.