İsrail Hapishanelerinde Açlık Grevi Yapan Filistinliler

İsrail Hapishanelerinde Açlık Grevi Yapan Filistinliler
Gazze'de, Filistinli tutuklulara destek konseri düzenlendi

GAZZE (AA) - Gazze'de, İsrail hapishanelerinde açlık grevi yapan Filistinli tutuklulara destek amacıyla konser düzenlendi.

Devavin müzik grubunun Filistin direniş marşlarını ve ezgilerini söylediği konsere, yakınları İsrail hapishanelerinde bulunan çok sayıda kişi ve Filistinli grupların temsilcileri katıldı.

Grubun üyelerinden Abdurrauf el-Belisi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, konserin açlık grevi yapan Filistinlilere destek amaçlı olduğunu belirterek, "Devavin grubu İsrail hapishanelerindeki Filistinlilerin yanındadır. Hep birlikte onların haklı davalarına destek olmamız gerekiyor." dedi.

Belisi, etkinliğin "İsrail hapishanelerinde en basit haklardan bile mahrum olan Filistinlilere karşı verilen önemin artması için" mesaj olması temennisinde bulundu.

İsrail hapishanelerindeki yaklaşık 2 bin Filistinli, "İsrail'in keyfi uygulamaları ve hak ihlallerine son verilerek tutukluluk şartlarının iyileştirilmesi" için 17 Nisan'da açlık grevine başlamıştı.

Filistin Esirler Cemiyetinin de aralarında bulunduğu kurumların hazırladığı rapora göre, İsrail hapishanelerinde 481'i işgal altındaki Doğu Kudüs'ten olmak üzere 57'si kadın, 300'ü çocuk yaklaşık 7 bin Filistinli tutuklu bulunuyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.