İsrail Hapishanelerindeki Açlık Grevi Yapan Filistinli Tutuklular

İsrail Hapishanelerindeki Açlık Grevi Yapan Filistinli Tutuklular
Hamas Esirler Yüksek Kurulu:- "İsrail Hapishaneler İdaresi açlık grevi yapan Filistinli tutukluların 'zorla beslenmesini' planlıyor"

GAZZE (AA) - İsrail'in, hapishanelerinde 19 gündür açlık grevi yapan Filistinli tutukluları "zorla beslemeyi" planladığı bildirildi.

Hamas Esirler Yüksek Kurulu'ndan yapılan yazılı açıklamada, "İsrail Hapishaneler İdaresi, açlık grevi yapan Filistinli tutukluların 'zorla beslenmesini' planlıyor." ifadelerine yer verildi.

Bu kararın, esirlere baskı ve korku politikası kapsamında alındığı ifade edilen açıklamada, zorla besleme kararının uygulanmasının, hapishaneler ile dışarıdaki durumun patlak vermesine yol açabileceği ve bunun sonuçlarından İsrailli yetkililerin sorumlu olacağı uyarısında bulunuldu.

İsrail hükümeti 2015 yılında cezaevinde açlık grevi yapan Filistinlilerin "zorla beslenmesine" imkan sağlayan bir yasa tasarısını onaylamıştı.

Yasaya göre hapishane yetkililerinin, açlık grevindeki mahkumların "zorla beslenmesi" için mahkemeye başvurarak izin alması gerekiyor. Mahkemenin onay vermesi halinde mahkumlar kendi iradelerinin dışında zorla beslenebiliyor.

İsrail hapishanelerindeki yaklaşık 2 bin Filistinli, "İsrail'in keyfi uygulamaları ve hak ihlallerine son verilerek tutukluluk şartlarının iyileştirilmesi" için 17 Nisan'da açlık grevine başlamıştı.

Filistin Esirler Cemiyetinin de aralarında bulunduğu kurumların hazırladığı rapora göre İsrail hapishanelerinde 481'i işgal altındaki Doğu Kudüs'ten olmak üzere 57'si kadın, 300'ü çocuk yaklaşık 7 bin Filistinli tutuklu bulunuyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.