İsrail İle Filistinli Gruplar Arasındaki Ateşkes

İsrail İle Filistinli Gruplar Arasındaki Ateşkes
İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının ateşkesle sonuçlanmasını "zafer" olarak niteleyen Ürdünlüler, başkent Amman'da kutlama yaptı.

Ürdün Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) tarafından düzenlenen kutlamada, ateşkesle sonuçlanan İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları "zafer" olarak nitelendirildi.

Binlerce Ürdünlünün katıldığı kutlamada, Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, telekonferans yöntemiyle konuşma yaptı.

Meşal, konuşmasında, "Bu hareketi kurduğumuzda düşmanımızı yeneceğimizi biliyorduk. Son Gazze saldırılarının sonucuyla bunu daha çok idrak ettik. Biz, Gazze'de onurla direnişi simgeledik" dedi.

Gazze saldırılarının ateşkesle sonuçlanmasını "direniş" olarak nitelendiren Meşal, "Fikir ve siyasetimizdeki itidallik ile direniş örneğini gösterdik. İtidalle taşıdığımız siyaset ve gücümüz ile dünyaya iyi bir imaj sergiledik. Milletimiz, hiçbir zaman Filistin meselesinden vazgeçmeyecektir" diye konuştu.

Ürdün İhvanı Genel Sekreteri Hemmam Said de İsrail'e hitaben, "Şimdi direnişin gücünü görüyor musun? Seninle barış imzalamayacağız, düşmanla barış imzalanmaz" ifadesini kullandı.

Gazze'deki Filistinlilerin, kanları ve topraklarını koruduklarını ifade eden Said, Filistinlilere her ne koşulda olursa olsun ateşkes anlaşmasında yer alan haklarından feragat etmeme çağrısı yaptı.

İsrail, 7 Temmuz'da başlattığı ve 51 gün süren Gazze saldırılarına Mısır'ın arabuluculuğunda Kahire'de yürütülen ateşkes görüşmelerinde Filistinli gruplarla ateşkese varılması neticesinde, 26 Ağustos'ta son vermişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.