İsrail ile işbirliği ve ihracat iddialarına yalanlama

İsrail ile işbirliği ve ihracat iddialarına yalanlama
İsrail ile işbirliği ve ihracat iddialarına yalanlama geldi.

Hamas'a terör örgüt deyip İsrail'in soykırımını meşrulaştırmaya çalışan çevrelerin, her fırsatta İsrail terörünü ve soykırımını her platformda gündeme getiren Türkiye Cumhuriyeti'ne yönelik iftiralarına ilgili kurumlardan yalanlama geldi.


DEZENFORMASYONLA MÜCADELE MERKEZİNDEN AÇIKLAMADA

Bazı basın yayın organlarında yer alan, “Türkiye’den İsrail’e barut, silah ve mühimmat ihracatı devam ediyor” iddiası doğru değildir. Her zaman Filistin'in haklı davasının yanında yer alan Türkiye Cumhuriyeti’nin, Filistinlilere zarar verecek herhangi bir faaliyet içinde bulunması mümkün değildir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, İsrail ile askeri mühimmat ticareti, askeri eğitim ve tatbikat da dahil hiçbir faaliyette bulunmamaktadır. Bu çerçevede bazı sosyal medya paylaşımları ile ilgili yapılan incelemeler sonucunda; İddiaya konu ihracat listesinde yer alan 93. fasıldaki ürünler, savaş silahları ve mühimmatı değil, spor ve av gibi kişisel amaçlı kullanılan, yivsiz av tüfeği yedek parça ve aksesuarları ile balıkçılık malzemeleridir.

gjnguj-weaa3-lc.jpg

TÜİK verilerine göre, ihracatı zaten çok düşük olan spor ve av amaçlı tüfeklerin ihracatı, 2023 yılı Mayıs ayından bu yana gerçekleşmemektedir. Yine ihracat listesindeki 36. fasılda yer alan, "Barut ve patlayıcı maddeler, pirotekni mamülleri, kibritleri, piroforik alaşımlar, ateş alıcı maddeler" başlığı altında ihraç edilen ürünlerin, “jel yakıt ve çakmak gazı” olduğu tespit edilmiştir. Gümrük Tarife Cetvelinin fasıl başlıklarında yer alan ve özel firmalar tarafından ihraç edilen ürünlerle ilgili kamuoyunun manipüle edilmeye çalışıldığı belirlenmiştir. Asılsız iddialara itibar etmeyiniz.

gjm8h9yxsaa7sh6.jpg

SAVUNMA SANAYİİ BAŞKANLIĞI

Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB), İsrail ile savunma sanayii alanında iş birliği kapsamında hiçbir faaliyetinin bulunmadığını açıkladı.

gjnymt5wqaabmxf.jpg

Savunma Sanayii Başkanlığı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İsrail'in Gazze'de ayrım gözetmeksizin, hastaneleri, okulları, ibadethaneleri, mülteci kamplarını ve sivilleri hedef alan şiddet eylemleri devam etmektedir. Filistin'in her zaman yanında olan Türkiye Cumhuriyeti'nin Filistinlilere zarar verecek bir faaliyet icra etmesi veya bu yönde bir faaliyetin içinde olması mümkün değildir.

Bu çerçevede Savunma Sanayii Başkanlığı'nın, İsrail ile savunma sanayii alanında iş birliği kapsamında hiçbir faaliyeti bulunmamaktadır" ifadelerine yer verdi.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI

gjnaaq9wmaaq02.jpg

FİLİSTİN'E GİDEN MALLAR DA İSRAİL GÜMRÜKLERİ ÜZERİNDEN

Ticaret Bakanı Ömer Bolat da Aralık ayında TBMM'de yaptığı konuşmada "Ülkemizden Filistin'e gönderilen mallarda Filistin'in kedine ait gümrüğü, limanı olmadığı için İsrail gümrükleri üzerinden Filistin'e girebilmektedirler" demişti.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.