İsrail kontrol noktalarında Mescid-i Aksa izdihamı

İsrail kontrol noktalarında Mescid-i Aksa izdihamı
Mescid-i Aksa'da cuma namazı kılmak isteyen binlerce Filistinli, İsrail'in "işkenceye dönüşen" uygulamalarına aldırmaksızın Batı Şeria ve Kudüs arasındaki kontrol noktalarında izdiham oluşturdu

Mescid-i Aksa'da cuma namazı kılmak isteyen binlerce Filistinli, İsrail'in "işkenceye dönüşen" uygulamalarına aldırmaksızın Batı Şeria ve Kudüs arasındaki kontrol noktalarında izdiham oluşturdu.

Ramazan ayının üçüncü cuma namazını Mescid-i Aksa'da kılmak için Kudüs'e geçmek isteyen binlerce Filistinli, sabah erken saatlerde Batı Şeria ve Kudüs arasındaki kontrol noktalarına gelmeye başladı. İsrail, 45 yaş altı Filistinli erkeklerin Kudüs'e girişine geçen haftalarda olduğu gibi yine izin vermedi.

Ramallah ile Kudüs arasındaki Kalendiya askeri kontrol noktasında AA muhabirine konuşan 42 yaşındaki Amr Yusuf, İsrail askerlerinibn Kudüs'e geçmesine izin vermediğini belirterek, bu uygulmanın da hiçbir gerekçe gösterilmeksizin yapıldığını söyledi.

İsrail'in ibadet haklarını engellemesi karşısında dünyanın sessiz kaldığını söyleyen Yusuf, "İsrail, namaz kılmak isteyenlerin Kudüs'e geçişlerinde kolaylık sağlayacağını iddia ediyordu. Peki nerede bu kolaylık?" diye sordu.

Cuma namazını Aksa'da kılmak isteyen Filistinli kadınlar ve 45 yaş üstü erkekler ise sıkı şekilde arandıktan sonra Kudüs'e girebildi.

İsrail yönetimi, Tel Aviv'de 8 Haziran'da gerçekleşen saldırının ardından Filistinlilerin İsrail'e girmelerine imkan tanıyan 83 bin iznin ve Gazzelilerin Mescid-i Aksa'da namaz kılması için sağlanan kolaylıkların dondurulmasına karar vermişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.