İsrail Polisinin Şiddeti Sosyal Medyada Tepki Topladı

İsrail Polisinin Şiddeti Sosyal Medyada Tepki Topladı
İsrail polisinin Filistinli bir kamyon şoförünü darp ettiğini gösteren video sosyal medyada büyük tepki çekti - Knesset'teki Arap milletvekili Tıybi, "sadistçe ve mafyavari" şeklinde nitelendirdiği olayın ardından polisin tutuklanmasını talep etti - İsrai

KUDÜS (AA) - İsrail polisinin, işgal altındaki Doğu Kudüs'te tartıştığı Filistinli bir kamyon şoförünü darp ettiğini gösteren görüntüler sosyal medyada tepki topladı.

Videoda işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Vadi el-Cevz bölgesinde İsrail'in özel kuvvetlerine bağlı bir polisin Filistinli şoförle önce tartıştığı ardından darp ettiği görülüyor. Şoförün karşılık vermediği olayda polis, duruma müdahale etmek isteyen diğer Filistinleri de darp ediyor.

Bu sabah gerçekleşen olayın görüntülerinin sosyal medyada yayınlanması üzerine İsrail meclisindeki (Knesset) Ortak Arap Listesi Bloku üyesi milletvekili Ahmed Tıybi yazılı açıklama yaptı.

Milletvekili Tıybi, infiale yol açan videonun ortaya çıkmasının ardından olayın, İsrail İçişleri Bakanlığına taşındığı belirtti.

İsrail polisinin yaptığı davranışları "sadistçe ve mafyavari" şeklinde nitelendiren Tıybi, söz konusu polisin görevden alınması ve tutuklanmasını talep etti.

İsrail polisinden yapılan açıklamada ise olayın bireysel bir davranış olduğu ve polisin açığa alındığı belirtildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.