İsrail'de, Azerbaycan'ı Eleştiren Makalelerin Yayınlanması

İsrail'de, Azerbaycan'ı Eleştiren Makalelerin Yayınlanması
Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Basın Sözcüsü Gasımov:

BAKÜ (AA) - Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Basın Sözcüsü Azer Gasımov, İsrail'de basın özgürlüğünün acınacak durumda olduğunu belirtti. 

Gasımov, Azerbaycan yönetiminin eleştirildiği ve ülkede insan hakları, basın özgürlüğü, temel hak ve özgürlüklerin ihlal edildiği iddialarını içerin makalelerin yayınlandığı İsrail'in "Jerusalem Post" ve "Haaretz" gazetelerine tepki gösterdi.

İsrail medyasında belli aralıklarla benzer ifadelerin yayınlandığını hatırlatan Gasımov, İsrail'deki hükümet ve medya ilişkileri dikkate alındığında bunların tesadüf olmadığının anlaşıldığını, hükümet kanadından Azerbaycan aleyhine yazılara tepki gelmediği için makalelerin resmi sipariş olduğu düşüncesini güçlendirdiğini bildirdi.

Gazetelerdeki yazıların önyargılı, gazetecilik etiğinden uzak ve iftira olduğunu vurgulayan Gasımov, makalelerin Azerbaycan karşıtı kampanya yürüten güçler tarafından sipariş edildiğini ifade etti. 

Makaleleri kaleme alanları, İsrail'deki insan hakları ve demokrasi ihlallerine dikkat çekmeye davet eden Gasımov, şunları kaydetti:

"Aslında İsrail'de basın özgürlüğü alanında durum acınacak halde. Basın mensupları sık sık baskıyla karşı karşıya geliyor. Kudüs'teki protestoları görüntülemek isteyen gazetecilere dayak atılıyor, ateş ediliyor. Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi'nde, 2004'te 36. sırada olan İsrail, 2013'te 112 sıraya geriledi. İsrail'de insanların eşit haklardan, eşit eğitim olanağından yoksun bırakılması da toplumu rahatsız eden bir diğer sorundur."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.