İsrail'e Yönelik Uluslararası Tepkiler

İsrail'e Yönelik Uluslararası Tepkiler
Ürdün Hükümet Sözcüsü Momeni: "İsrail'in uygulamaları iki ülke arasındaki ilişkileri tüm seviyelerde tehdit ediyor"

AMMAN (AA) - Ürdün Medya ve İletişimden Sorumlu Devlet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Muhammed el-Momeni, İsrail'in Kudüs'te gerginliği tırmandırmasının iki ülke arasındaki barış sürecini tehdit ettiğini belirtti.

AA muhabirine konuşan Momeni, "İsrail'in uygulamaları, iki ülke arasındaki ilişkileri tüm seviyelerde tehdit ediyor, Arabe Barış Anlaşması'na (İsrail-Ürdün Barış Anlaşması) aykırıdır. Anlaşmayı doğrudan ve gerçekçi şekilde tehdit ediyor" dedi.

İsrail'in uygulamalarının uluslararası hukuk, İnsan Hakları Evrensel Bildirisi ve Cenevre Sözleşmesi'ne aykırı olduğunu kaydeden Momeni, İsrail'in Kudüs'te tek taraflı bir uygulamaya gitmemesi gerektiğini söyledi.

Momeni, "İsrail işgalci devlettir. İşgalci devletin, sınırlarını ve yasal yükümlülüklerini idrak etmesi gerekir" diye konuştu.

İsrail polisi, dün Batı Kudüs’te "aşırı sağcı" Hahama yönelik silahlı saldırının ardından, Mescid-i Aksa’nın tüm Müslümanlara kapatıldığını açıklamış, bugün ise söz konusu kararını kaldırdığını bildirmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.