İsrail'in Filistinli televizyon kanalının ofisini kapatması

İsrail'in Filistinli televizyon kanalının ofisini kapatması
Filistin uzlaşı hükümeti ve FKÖ, Filistin el-Yevm kanalının ofisinin kapatılmasını kınadı

RAMALLAH (AA) - Filistin uzlaşı hükümeti ile Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ), Lübnan'ın başkenti Beyrut'tan yayın yapan Filistin el-Yevm kanalının Batı Şeria'daki ofisinin İsrail ordusu tarafından kapatılmasını kınadı.

Filistin Hükümet Sözcüsü Yusuf el-Mahmud, yaptığı basın açıklamasında, Filistin el-Yevm kanalının İsrail yönetiminin, Filistin basınına karşı yürüttüğü politikalar kapsamında hedef alındığını ifade etti.

Kanalın ofisine yönelik kapatma kararını kınayan Mahmud, "Filistinli gazeteci ve yazarlar ile Filistin davasına sahip çıkan uluslararası gazetecilere uzanan İsrail politikalarının, onlarca yıldır devam eden kara bir geçmişi vardır" dedi.

- "İsrail, bize diz çöktüremeyecek"

FKÖ Genel Sekreteri Saib Ureykat da yaptığı yazılı açıklamada, "İsrail'in sokak infazları, suikast, gözaltı, evleri yıkma, etnik temizlik, topraklara el koyma, toplu cezalandırma, cenazeleri alıkoyma ve halkı susturma gibi saldırgan eylemleri, bize diz çöktüremeyecek" ifadelerini kullandı.

Söz konusu kararı kınayan Ureykat, insan haklarını ihlal eden İsrail'in hesaba çekilmesi için uluslararası topluma harekete geçme çağrısı yaptı.

İsrail ordusu, 1945 yılındaki olağanüstü hal kanunu uyarınca İslami Cihad Hareketi'ne ait olan "Filistin el-Yevm" kanalının Batı Şeria'daki ofislerini terör propagandası yaptığı iddiasıyla kapatma kararı aldığını açıklamış bu çerçevede kanalın El-Bire'deki ofisine baskın düzenleyerek, yayın araç ve gereçlerine el koymuştu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, geçen çarşamba, Filistin medyasını hedef alarak, terör propagandası yaptığı iddia edilen kurumların kapatılması yönünde karar almıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.